Ned. svi 22nd, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Proširen popis škola u Osijeku i OBŽ po ‘Modelu’ C! Već 10 škola ‘online’!

2 min read
Neslužbeno još doznajemo, i u OŠ Tenja jedan je prvi razred ‘online’, a za sva tri prva razreda nema produženog boravka.

Nakon ranijeg saznanja o tome kako se nastava od danas i sutra u Osijeku počinje u pojedinim školama provoditi po ‘Modelu C’ ili ‘online’, proširen je popis i za škole u Osječko-baranjskoj županiji, a kojima je Županija osnivač. Sada več govorimo o cijelih 10 škola u Osijeku i OBŽ, a pojedine škole su ‘online’ poslale određene razrede.

Povećan broj osoba zaraženih koronavirusom u državi, svakako i u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno u Osijeku, uzeo je danak i u osnovnim školama i srednjim školama, kojima su Grad Osijek i OBŽ osnivači. Sukladno tome, Grad je danas iznio informacije o tome koliko je škola prešlo ili prelazi na ‘Model C’, odnosno ‘online’ nastavu. A za njima je javila i Županija.

U ovom trenutku ‘online’ nastava se provodi u školama Mladost, Frana Krste Frankopana, Dobriše Cesarića, za sve učenike, od 1. do 8. razreda, s tim da će se mjera u Dobriše Cesarića provoditi od sutra, od utorka, 18. siječnja. U osnovnoj školi Vladimira Becića škola je ‘online’ za sve učenike, osim 1. razreda. U osnovnoj školi Ivana Filipovića nastava je po ‘Modelu C’ za sve učenike od 5. do 8. razreda.

Neslužbeno još doznajemo, i u OŠ Tenja jedan je prvi razred ‘online’, a za sva tri prva razreda nema produženog boravka.

Popis škola koje idu po C modelu

Srednja ekonomska škola Đakovo
OŠ Vladimir Becić Osijek
OŠ Mladost Osijek
OŠ Fran Krste Frankopana Osijek
OŠ Dobriše Cesarića Osijek
OŠ Bijelo Brdo
OŠ Mirka Cepelića, Vuka
OŠ Josipovac Punitovački – samo od 5-8 razreda
Područna škola Kopačevo
Područna škola Grabovac

Foto: Pixabay (ilustracija)