17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Robert Špehar postao trener Marsonije! “Imam jamstva za dovođenje pojačanja”

2 min read
Robert Špehar trener je Marsonije iz Slavonskog Broda.

Nekadašnji predsjednik NK Osijek, ali prije svega bivši vrhunski nogometaš, svojedobni član Osijeka, Verone, Sportinga, Monaca, Galatasaraya…, svakako hrvatske nogometne reprezentacije, vratio se trenerskom pozivu u Slavonskom Brodu, u tamošnjoj Marsoniji, a s kojom je već kao trener osvajao županijski kup i bio nadomak 2. lige. Robert Špehar trener je Marsonije iz Slavonskog Broda.

Iz Marsonije je otišao Kurtušić, nekako paralaleno i njemački partneri, ostavio upražnjeno mjesto šefa struke, a onda se, poslije tri godine izbivanja, ponovno ondje uprizorio – Šole. Jučer je nogometaše brodskog kluba poveo u pripreme. Marsonia je nekada bila članom Prve HNL, danas je u Trećoj HNL Istok.

– Vraćam se u svoj klub – krenuo je Špehar telefonski za OsijekExpress.com.

A uhvatili smo ga na jutarnjem trčanju. Nizao je dionice, kratko stao, javio se…

– Ulazak u jedinstvenu Treću HNL čini se daleko, ali nije neostvarivo, posebno zato što imam jamstva Uprave kluba kako ćemo se pojačati do početka prvenstva. Ova je momčad mlada, ali ima potencijala, a s pojačanjima idemo u realizaciju ciljeva – nastavio je Špehar.

– Nisam se dvoumio kada je poziv stigao. Jer, ja klub i rad volim, imam vjeru u sebe i dečke. Dolazim čista srca i radit ću za Marsoniju svaki dan, cijeli dan. Kako sam rekao već i drugima, ljubav koju sam osjećao u Slavonskom Brodu, kako bilo gdje na ulici, tako i navijača, odmah je prevagnula i nisam dvojio – govori Osječanin Robert Špehar, dodajući kako zna da situacija u klubu nije sjajna, ali da je to također jedan od motiva za uspjeh.

– To je razlog više. Puno igrača je otišlo, znam. Iz ekipe koju imam, uz spomenuta pojačanja, nastojati ću izvući maksimum, objasniti im u kakvom velikom i tradicijski moćnom klubu igraju. A nadam se i kako ćemo svi zajednički imati i podršku navijača u svom naumu i cilju – zaključio je Špehar.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Facebook (screenshot)