19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na popisu nestalih u OBŽ u godinu dana je 5 osoba, čak tri djevojke ’05. godište!

2 min read
Isključite li na stranici vremenski okvir pretrage, samo za Osječko-baranjsku županiju dobiju se podatci za 189 nestalih osoba. Nestanci pojedinih, svakako, datiraju iz vremena Domovinskog rata.

Nestanak Lane Vučak iz Ivanovca nedaleko Osijeka otprije nekoliko dana i objava njezina nestanka na društvenim mrežama, potom i mrežnim stranicama Nestali, zatim višednevna potraga za Matejom Perišem iz Splita, u Beogradu, skrenuli su pozornost na činjenicu kako se zapravo svako toliko dogodi nestanak osoba u Hrvatskoj, svakako i u Osječko-baranjskoj županiji, u Osijeku i okolici.

Upotrijebite li tražilicu na mrežnoj stranici Nestali, filtriranjem na prostor Policijske uprave Osječko-baranjske, u godinu dana prijavljeni su nestanci 5 osoba, a za kojima se još uvijek traga, dakle – aktualnih potraga. Među njima su čak 3 djevojke ili djevojčice 2005. godište.

Maloljetna djevojka Lana Vučak, ’05. godište, objavljena je među za sada posljednjima na MUP-ovoj stranici Nestali.hr, čime je zapravo objelodanjeno kako traje potraga za mladom osobom nestalom 14. siječnja u Osijeku. U opisu slučaja stoji kako se samovoljno udaljila iz udomiteljske obitelji, gdje je boravila u Ivanovcu. U trenutku nestanka imala je na sebi crnu jaknu s kapuljačom, tenisice roza boje i hlače, rifle, plave boje. Nosila je ruksak na leđima. Njezina visina je 160 centimetara, boja kose tamnoplava, a oči smeđe.

Lana Todorović, također ’05. godište, visine 170 centimetara, nestalom se vodi od 26. lipnja prošle godine. Otišla je, dodaje se, iz Ivanovca, samovoljno se udaljivši od kuće. Provjerom u NBMIS-u, piše policija, osoba je istog dana u 8:02 evidentirana na graničnom prijelazu Macelj, uz predočenje osobne iskaznice.

Marijana Sivić, istog godišta, Višnjevčanka, 25. lipnja je nestala, stoji na istim mrežnim stranicama, iz Osijeka, iz Dom za odgoj djece i mladeži. Visoka je 160 centimetara, navodi se.

U posljednjih 365 dana nestali su još Selman Gashi iz Đakova, ’80. godište. Otišao je od kuće u rujnu ’21. godine, odjeven u jaknu s kapuljačom, crne boje, plave rifle i crno-bijele tenisice. Snažan je, navodi se, visok 185 centimetara, a dodaje se i niz drugih fizičkih značajki i detalja.

Nestalom osobom od listopada ’21. smatra se i Miloš Živanović, ’51. godište, a koji je nastao u Bilju. Drugih pojedinosti nema navedenih.

Isključite li na stranici vremenski okvir pretrage, samo za Osječko-baranjsku županiju dobiju se podatci za 189 nestalih osoba. Nestanci pojedinih, svakako, datiraju iz vremena Domovinskog rata.

U slučaju da imate kakvu informaciju o ovoj osobi, valja Vam obavijestiti najbližu policijsku postaju, nazvati broj 192, dostaviti informaciju putem spomenute mrežne stranice ili na mail nestali@nestali.hr.

Foto: Nestali.hr (screenshot)