29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva teška spolna delikta u OBŽ iz kolovoza! 30 godina starijoj ženi, pijan, uz fizičku silu…

1 min read
Dva su slučaja...

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u svezi st. 1. toč. 3. i čl. 153. st. 1. i 2. Kaznenog zakona/11. – javlja DORH o prvom slučaju spolnog delikta iz kolovoza ’21., navodeći detalje slučaja, a čuvajući informacije o žrtvi…

Okrivljenika se tereti da je 30. kolovoza 2021. u jednom naselju na području Osječko-baranjske županije, u alkoholiziranom stanju, uporabom fizičke sile i protivno volji oštećenice (1960.) počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu radnju. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela – javlja DORH.

A, imamo i drugi slučaj…

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenog kaznenog djela silovanja iz čl. 153. st. 1. i 2. Kaznenog zakona/11. Okrivljenika se tereti da je 6. kolovoza 2021., u jednom naselju na području Osječko-baranjske županije, uporabom fizičke sile i prijetnjom da će ju usmrtiti, protivno njenoj volji, počinio navedeno kazneno djelo na štetu poznanice (1977.). Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela – piše DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)