Ned. svi 22nd, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hajduković potpredsjednik europskog Odbora za migracije, izbjeglice i raseljene osobe…

1 min read
Čestitamo kolegi Hajdukoviću na novoj odgovornoj dužnosti - zaključuju u priopćenju iz Kluba zastupnika Socijaldemokrata.

Domagoj Hajduković, zastupnik u Klubu Socijaldemokrata u Hrvatskom saboru, izabran je za potpredsjednika Odbora za migracije, izbjeglice i raseljene osobe Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koja je danas započela sa zimskim zasjedanjem u Strasbourgu – priopćio je Klub zastupnika Socijaldemokrata, a priopćenje prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE

Ovo je zadnja u nizu odgovornih dužnosti koje je Hajduković obnašao u tijelima Parlamentarne skupštine: u više je navrata bio potpredsjednik Grupe Socijalista, demokrata i zelenih, čan je Predsjedništva Grupe, dugogodišnji je koorinator Socijalista u Odboru za migracije, a predsjedao je i Podoborom za integraciju.

Hajduković se do sada istaknuo u radu Parlamentarne skupštine u području migracija. Sudjelovao je u i vodio brojne misije i istraživačke posjete Odbora za migracije i Parlamentarne skupštine, te je autor tri rezolucije Skupštine: o ekstrateriotorijalnom azilu i stvaranju sigurnih zona, o spašanju života na Mediteranu i o pravima i obavezama nevladinih organizacija koje pomažu migrantima. Trenutno je izvjestitelj za rezoluciju o integraciji migranata.

Čestitamo kolegi Hajdukoviću na novoj odgovornoj dužnosti – zaključuju u priopćenju iz Kluba zastupnika Socijaldemokrata.

Foto: Facebook (screenshot)