29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO pogled na radove u Tvrđi! Dame u štiklama će biti zahvalne pred večernje izlaske!

2 min read
...fotografije će najbolje dočarati tijek radova i dojam dovršenih ulica.

Svojedobno je rečeno kako će radovi u Tvrđi ‘iznad zemlje’, zapravo, biti slabo vidljivi, jer njihova je osnova – izmjena podzemne infrastrukture, cijevi, instalacija… Pa ipak, kako odmiču neimarski radovi i kako se bageri premještaju iz ulice u ulicu, sve je razvidnije kako za njima ostaju potpuno obnovljeni kolnici i pločnici, kako Tvrđa izgleda sve bolje i bolje. Nekad je Tvrđa bila većim dijelom ‘travnata’, potom popločena ‘kockom’, a sada su sve prilike kako će dame u štiklama biti itekako zahvalne pred večernje izlaske. Bit će to ‘k’o aerodromska pista’.

Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete, rekonstrukciju ulica, pješačkih površina, trgova…, a što će na koncu biti dovršeno u ožujku ’23. godine. Vremenski plan radova je otkrio i kako će biti tijekom svog vremena provođeni radovi na obnovi povijesne tramvajske pruge, kao i na obnovi zdenaca, a za sam kraj pred neimarima su i radovi na biljkama, flori… radovi na hortikulturi.

Radovi su okončani, čini se, u Fakultetskoj ulici, Franjevačkoj…, Firingerova je dijelom obnovljena, Kuhačeva većim dijelom, a najveći iskopi odvijaju se u ovom trenutku oko Gradskog poglavarstva, zatim Firingerovoj od Kuhačeve do Boškovićeve… Do Bosendorferove nismo prošetali, osim prije koji dan. I ona je dijelom ‘skockana’. Zaključno, fotografije će najbolje dočarati tijek radova i dojam dovršenih ulica.

Foto: OsijekExpress.com