29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stanari na Trgu bana Jelačića gube živce! Opet zapaljeno smeće, kante…! Klinci?

1 min read
U neposrednoj blizini su jaslice, stanovi... Razmjere požara i sadržaj paljevine otkrivaju fotografije našeg sugrađanina, a nastale nakon gašenja požara.

Uskoro stiže, doznajemo, i dodatni video nadzor. Makar i sada postoje uokolo kamere koje bi, navodno, mogle pomoći otkrivanju počinitelja. A o čemu se radi? Zapaljeno je smeće!

Kako nam otkriva Peđa Davidović, jedan od ogorčenih stanara Trga bana Josipa Jelačića u Donjem gradu u Osijeku, inače i vatrogasac DVD-a Donji grad, nepoznati počinitelj/i u posljednjih nekoliko tjedana više puta su zapalili smeće, kartone, preksinoć i kante za smeće, a u neposrednoj blizini zgrada. Kako dodaje, završilo je i intervencijom JVP Osijek, a sukladno čemu je, nastavlja Davidović, o svemu obaviještena i policija.

– Ovo se dogodilo oko 15 sati. Što da je bilo u kasnim večernjim satima? Što da ondje nitko nije prolazio? Izgorjelo je pet kanti za smeće, među kojima i one za plastiku i papir. To je bio vrlo velik i ozbiljan plamen, a koji je lako mogao zahvatiti i nešto drugo – kazao nam je telefonski Peđa Davidović, a nakon što su njegove fotografije prenijeli brojni na društvenim mrežama, uključujući i grupu Donji grad Osijek.

U neposrednoj blizini su jaslice, stanovi… Razmjere požara i sadržaj paljevine otkrivaju fotografije našeg sugrađanina, a nastale nakon gašenja požara.

Inae, sumnja sugrađana ‘pada’ na klince, osnovoškolce, no zadnju će riječ, svakako, dati policija.

Foto: Facebook, Peđa Davidović (screenshot)