28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Od rutinskog zaustavljanja do kaznene prijave! Prijetio policiji smrću!

1 min read
Kada su policijski službenici upoznali počinitelja s prekršajima koje je počinio i kaznama koje mu slijede, te činjenicom da je isključen iz prometa, 49-godišnjak je počeo vrijeđati policijske službenike i prijetiti im smrću.

Brodska policija je provela kriminalističko istraživanje i potvrdila sumnju da je 49-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja – javlja PU BPŽ, a navodeći kako je do kaznene prijave došlo…

U subotu, 29. siječnja oko 2 sata, policijski službenici Postaje prometne policije su zaustavili osobni automobil požeških registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,49 promila, upravljao 49-godišnjak. Kada su policijski službenici upoznali počinitelja s prekršajima koje je počinio i kaznama koje mu slijede, te činjenicom da je isključen iz prometa, 49-godišnjak je počeo vrijeđati policijske službenike i prijetiti im smrću.

Budući da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarcu je određen smještaj u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega podnosi Optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje prema policijskim službenicima, protiv 49-godišnjaka se podnosi Kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuju iz policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)