16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Uskoro useljenje studenata u Osijeku u novi paviljon u Svačićevoj ulici!

1 min read
Na studentima je sada čekati elektroničku poštu kojom će ih Studentski centar u Osijeku pozvati na useljenje, kao i koje dokumente sa sobom ponijeti.

U Svačićevoj ulici u Osijeku uskoro slijedi useljenje studenata u novi paviljon, studenski dom sa 776 ležajeva. Useljenje je planirano za 1. ožujka, a nakon što je ljetos odgođeno zbog raspisivanja novog natječaja za nabavu namještaja, dočim se studentima kompenziralo privatno smještanje mjesečnom subvencijom od 200 kuna.

Na studentima je sada čekati elektroničku poštu kojom će ih Studentski centar u Osijeku pozvati na useljenje, kao i koje dokumente sa sobom ponijeti. Odbiju li, ukoliko im se jako svidio alternativni smještaj kod privatnih iznajmljivača, neće primati više subvenciju.

– Studenti koji su na natječaju za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2021./2022. ostvarili pravo na smještaj u novom paviljonu, bit će obaviješteni putem e-maila o terminima useljenja i o dokumentaciji koju je potrebno predati pri useljenju. Ovim putem obavještavamo studente da pravo na subvencija smještaja kod privatnog stanodavca prestaje zaključno s veljačom te da će svi studenti, uključujući i one koji odbiju useljenje u novi paviljon, prestati primati subvenciju privatnog smještaja. Zadnja uplata subvencije privatnog smještaja u iznosu od 200,00 kuna za mjesec veljaču bit će isplaćena u ožujku – piše Studentski centar na svojoj mrežnoj stranici.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & STUC (screenshot)