19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Opoziv izvjesnog sladoleda od 2,5 litre! Utvrđen pesticid u aditivu!

1 min read
- Proizvođač je Froneri France SAS, Vayres, Francuska, a veleprodaja  METRO Cash & Carry d.o.o., Jankomir 31, Zagreb. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima - zaključuju.

– Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MC sladoled menta čokolada 2,5l, LOT broj/batch PL0051, upotrijebiti do 28.2.2022., EAN (GTIN): 4337182153306, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje istog – javlja HAPIHna svojim mrežnim stranicama i dodaju…

– Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ – dodaju, navodeći prozivođača i trgovca…

– Proizvođač je Froneri France SAS, Vayres, Francuska, a veleprodaja  METRO Cash & Carry d.o.o., Jankomir 31, Zagreb. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima – zaključuju.

O svemu se oglasio i METRO.

– Navedeni proizvodi preventivno su opozvani s tržišta zbog zdravstvene nesukladnosti. Neovisno o tome što procjena rizika ukazuje da bi potencijalni kronični rizik za ljude mogao biti povezan samo s dnevnom i dugoročnom potrošnjom ovih proizvoda u velikim količinama, što nije uobičajeni način konzumacije, METRO Cash & Carry Hrvatska odlučio je, nakon što je utvrđena prisutnost navedene tvari u proizvodima, obavijestiti kupce o povlačenju i opozivu. Ako ste kupili navedene proizvode, METRO Vas poziva da ih vratite u najbliži METRO centar, gdje će Vam cjelokupni iznos biti vraćen. Opoziv se odnosi isključivo na navedene proizvode sa spomenutim LOT brojevima – napisali su, među ostalim, iz METRO-a, uz ispriku.

Foto: Pixabay (ilustracija)