29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Započela je izgradnja novoga oporavilišta u osječkom Zoološkom vrtu!

1 min read
- Od 6,5 milijuna kuna kolika je ukupna vrijednost projekta, 5,5 milijuna kuna su europska sredstava, oko 900 tisuća kuna dolazi iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a samo 45 tisuća kuna biti će trošak Unikoma!

Već smo pisali o tome kako je Osijek, odnosno osječki ZOO vrt projektom definiran mjestom za oporavak divljih životinjskih vrta, naših pernatih i krznatih susjeda, a na način da ih se ozlijeđene ili bolesne oporavi i pripravi za povrtak u prirodno stanište. Pisali smo također i o tome kako su posljednjih dana u prirodu vraćene sova, orao, roda… A sada je krenula i izgradnja oporavilišta, prave ‘male klinike’.

– Nova zgrada sadržavat će prostor za izolaciju i smještaj životinja uključujući i prostorije veterinarske ambulante, a u projektu je predviđena i izgradnja tzv. volijera za izletavanje što će omogućiti životinjama da ojačaju, razviju otpornost i koordinaciju, povrate letne i lovne sposobnosti te da se lakše vrate u svoja prvobitna staništa – javljaju iz ZOO vrta Osijek, odnosno Unikoma, poduzeća koje upravlja ZOO vrtom.

– Od 6,5 milijuna kuna kolika je ukupna vrijednost projekta, 5,5 milijuna kuna su europska sredstava, oko 900 tisuća kuna dolazi iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a samo 45 tisuća kuna biti će trošak Unikoma!

– Uskoro će ova, još uvijek livada, poprimiti konture i sadržaje koji će biti na ponos Zoološkog vrta, Unikoma i Osijeka – zaključuju iz Unikoma.

Foto: Facebook (screenshot)