28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Poslije otvaranja e-maila za pritužbe pacijenata, izrečene oštre kazne liječnicima!

1 min read
Adresa je aktivna, valja navesti kod prigovora ime i prezime, OIB i telefon za kontakt, kao i ime i prezime izabranog doktora.

Prije nekoliko dana pisali smo o uvođenju e-mail adrese za pritužbe pacijenata u slučaju nemogućnosti kontakta s izabranim liječnikom primarne zdravstvene zaštite, bilo osobno, bilo telefonski, elektroničkom poštom… HZZO je izvijestio koliko je pritužbi stiglo.

Tijekom siječnja zaprimljeno je dvostruko više prijava no ranije, napose u prethodna tri mjeseca. Primljeno je oko 3.000 pritužbi, gdje je u 928 slučajeva ocijenjeno kako su osnovane. Jer, nakon pritužbe Zavod provjerava navode i kontaktira ordinacije, a nastave li se problemi, šalju se kontrole. Stoga je otvorena adresa zovem.doktora@hzzo.hr.

I – od uspostave adrese elektroničke pošte do 31. siječnja Zavod je proveo ukupno 29 kontrola u ordinacijama i izrekao 11 ugovornih mjera, od kojih 8 pisanih opomena, jedna opomena i 1.000 kazne, jedna opomena i umanjenje 10% mjesečnog prihoda ordinacije, kao i jedna opomena pred raskid ugovora, a uz kaznu od 3.000 kuna. Kontrole se provode i dalje.

Adresa je aktivna, valja navesti kod prigovora ime i prezime, OIB i telefon za kontakt, kao i ime i prezime izabranog doktora.

Foto: Pixabay (ilustracija)