17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tibor Vidaković: Dobavljači dižu cijene od 10 do 40%! Troškovi rastu dvije godine!

2 min read
Tibor Vidaković, predsjednik je Ceha frizera i kozmetičara pri Udruženju obrtnika u Osijeku, ujedno i vlasnik frizerskog salona Sofija u Retfali. Podizanje cijena, vjeruje Vidaković, bit će, nažalost, naravan rasplet razvoja situacije, ali uz maksimalan napor za minimalnim razlikama.

Svaki puta kada dobavljač natovari kamion bojama, regeneratorima…, svaki puta plati više prijevoz. Jer, cijena goriva raste. Svaki puta kada završi zimski mjesec i djelatnici HEP-a očitaju struju i plin, račun se pravnim osobama uprizori velik, veći. Napokon, unatoč spremnosti obrtnika da odrade smjenu i dan i mjesec za minimalnu razliku u cijeni, zakonski rast plaća najmanjima uvjetuje povećanje i tog ‘troška’, za sebe same. I korak po korak, a u uvjetima najavljenih poskupljenja od 1. travnja, napose za struju i plin, što će posredno povući i druga za sobom, zacijelo je neodrživo vjerovati da se uslužna djelatnost, primjerice frizerski i kozmetičarski obrti, može zadržati na aktualnim cijenama. Rastegnuti će se, vjeruje se, i opet maksimalno na svoju štetu, ali korekcije se mogu dogoditi.

Tibor Vidaković, predsjednik je Ceha frizera i kozmetičara pri Udruženju obrtnika u Osijeku, ujedno i vlasnik frizerskog salona Sofija u Retfali. Podizanje cijena, vjeruje Vidaković, bit će, nažalost, naravan rasplet razvoja situacije, ali uz maksimalan napor za minimalnim razlikama.

– Vjerujem da će unatoč neizbježnom podizanju cijena ljudi to prihvatiti, kao što su već prihvatili sa svim drugim artiklima i uslugama. Postoji među našim ljudima građanska navika održavanje frizure, klijenti su uvijek dolazili, dolaziti će i ubuduće, a na nama je držati visoku razinu usluge i maksimalno voditi računa da eventualno povećanje cijena ne ugrozi njihove novčanike – kazao je Tibor Vidaković i nastavio nizati uzroke financijskog opterećenja poslovanja.

– Dobavljači nam dižu cijene od 10 do 40%. Rastu njihovi troškovi, a onda i cijene prema nama. Imamo troškove režija, koji nisu mali. I rastu. Uz to, plaćamo ZAMP, TV pristojbu, napokon i nove dezinfekcijske i epidemiološke zahtjeve. O plaćama djelatnicima nećemo ni govoriti, jer to je sasvim normalna stvar. Dakle, sve te stavke uvjetuju i podizanje naših cijena – zaključio je Tibor Vidaković, ne precizirajući hoće li u njegovom salonu cijene i koliko rasti.

– Troškovi rastu posljednje dvije godine i jednostavno došlo za vrijeme za korekciju. Ali, pričekajmo još… – dodao je.

Uslužni obrtnici nemaju ugovorene poslove, zajamčene frizure i definitivne kalkulacije o 10, 15… klijenata dnevno. Vrata se otvore ili 5 ili 10 ili 20 puta…, a radijatori rade cijeli dan, svijetle žarulje, satnica ide. Kada k tome ulazni trošak kakve ‘kemije’ poskoči za 40%, a s uključenom ‘haubom’ strujnim žicama ‘poteku kune’, teško je očekivati da uslužna djelatnost ne posegne za korekcijom cijena.

Foto: Facebook (screenshot)