29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Odlična iskustva na besplatnim radionicama za trudnice u osječkom Sokolu!

2 min read
Sljedeća radionica održati će se u ožujku te će sve zainteresirane buduće majke, koje su propustili dosadašnje radionice, imati priliku naučiti nešto novo o tjelesnoj aktivnosti u trudnoći.

Besplatne rekreacijske radionice za trudnice dio su projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ koji ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu – javlja GD Osijek Žito i nastavlja…

Do sada su održane dvije besplatne radionice za trudnice (siječanj i veljača), a cilj istih je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

– Radionica u Sokolu bila mi je odlična! Atmosfera je bila izuzetno ugodna i lijepo se povezati sa ostalim trudnicama. Naučila sam puno vježbi koje ću početi primjenjivati kod kuće te se nadam grupi treninga za trudnice u budućnosti kako bi mogle trenirati i izmjenjivati iskustva. Vježbanje u trudnoći je definitivno bolje uz ovako stručne trenere te se zaista nadam nastavku treninga – zadovoljno je istaknula Nataša Grbeš Martinov, polaznica radionice

Sljedeća radionica održati će se u ožujku te će sve zainteresirane buduće majke, koje su propustili dosadašnje radionice, imati priliku naučiti nešto novo o tjelesnoj aktivnosti u trudnoći.

– Dosadašnje radionice prošle su odlično, sve prijavljene polaznice bile su izuzetno zainteresirane za rad i stjecanje novih znanja. Definitivno bih preporučio svim trudnicama da se prijave na radionice jer smatram da im to pruža veliko znanje koje je primjenjivo tijekom gotovo svih trudničkih mjeseci – zaključio je Daniel Zečević, voditelj rekreacije.

Pozivamo sve trudnice koje su zainteresirane uključiti se u ciklus besplatnih radionica u Sokol Centru da nam se jave na kontakt ivana@gdosijek.hr kako bismo rezervirali mjesto u budućim terminima – zaključuju iz kluba.

Foto: GD Osijek Žito