28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Izložbom „Iza vrata“ počelo obilježavanje 15 godina rada Gradskih galerija Osijek!

1 min read
Izložbu je otvorila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

Prvom ovogodišnjom izložbom pod nazivom „IZA VRATA“, Gradske galerije Osijek ove su subote započele obilježavanje 15.- te godišnjice rada i postojanja.
U novouređenom prostoru galerije Waldinger izložba u prvi plan stavlja ljude koji tijekom cijele godine predano rade „iza vrata“ galerija. Riječ je o mladim umjetnicima Josipu Brandisu, Draženu Budimiru, Filipu Malovčaku, Dajani Ososlija, Suzani Ososlija i Domagoju Salonji.

Izložbu je otvorila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

– Iznimna mi je čast sudjelovati u obilježavanju petnaestogodišnjeg rada naših galerija koje su velikim trudom i radom uvelike doprinijele razvoju kulture u gradu Osijeku. Ova izložba vrlo simboličnog naziva „iza vrata“ želi dočarati i pokazati što je sve potrebno da zažive ova prekrasna umjetnička djela koja gledamo ne samo u gradu, diljem naše države pa čak i u inozemstvu. Izrazito smo ponosni na sve što Gradske galerije u proteklih petnaest godina neumorno rade. Zaslužuju jedno veliko hvala od svih nas – izjavila je zamjenica Crnković.

Izložbu se može pogledati svakoga dana, osim ponedjeljka, u vremenu od 17:00 do 20:00 sati do 13. ožujka. Posjetitelji imaju i mogućnost da u interaktivnom katalogu izložbe naprave i svoju vlastitu priču.

Tekst i foto: Grad Osijek