19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nema više čekanja na testiranje na Sars-CoV-2 u Osijeku! Ni U KBC-u ni u Zavodu!

1 min read
- Praktički se može na red doći istog ili sljedećeg dana, ovisno o tome u koje doba ste upućeni na testiranje - rekao je Mato Lukić na današnjoj konferenciji.
testiranje koronavirus pexels-polina-tankilevitch-3735747

Prethodnog dana, govori izvješće Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, obrađeno je 469 uzoraka. Dan ranije testirano na Sars-CoV-2 je bilo 176 osoba, dan prije 589, 574… Tamo, 10. veljače bilo ih je 867, dan prije 819… I tada su, zacijelo, bile i najveće gužve i čekanja na testiranje, narudžbe od nekoliko dana unaprijed. A sada, javljaju iz Stožera, ide ‘raketno’…

Kako je danas na konferenciji za novinstvo Stožera CZ OBŽ rekao Mato Lukić, dožupan OBŽ i načelnik Stožera, na obje lokacije u Osijeku, kod KBC-a i Zavoda, nema čekanja.

– Praktički se može na red doći istog ili sljedećeg dana, ovisno o tome u koje doba ste upućeni na testiranje – rekao je Mato Lukić na današnjoj konferenciji.

To je odlična vijest, a poznavajući raniju situaciju, kada se u vrhuncima prethodnih valova epidemije znalo čekati i po nekoliko dana na testiranje, što je, navodno, vodilo i do bizarnih situacija testiranja u vrijeme izlaska iz samoizolacije.

Foto: OBŽ (screenshot)