20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ususret Porinu u Osijeku – Radić na nominacijama: Bit će vam kod nas kao kod kuće!

2 min read
Svi ste dobro došli u Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Siguran sam da ćete se svi osjećati kao kod kuće - kazao je uvodno Radić na svečanosti najave nominacija.

Večeras je Osijek saznao nominirane za ovogodišnji Porin! Zašto piše – Osijek? Podsjećamo kako je naš grad domaćin 29. dodjeli glazbene nagrade u državi. Večeras su proglašene nominacije onih koji su ušli u finalni krug glazbene nagrade Porin, a u zagrebačkom Matis Absolut Loungeu, uz KD Vatroslav Lisinski, bio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, kao domaćin dodjele, najavivši nominacije za – Almub godine.

Inače, zaprimljeno je čak 2.116 prijava za 37 kategorija, prijavljeno je 260 albuma, čak 118 za ‘Radićevu kategoriju’ Albuma godine, 381 skladba za Pjesmu godine, gdje su i 94 prijave pristigle su za Novog izvođača…

Poslije 16 godina Osijek će biti ponovno domaćin…

– Srdačno Vas pozdravljam u ime Osječanki i Osječana, ponosnih domaćina 29. dodjele Porina. Velika je to čast za naš grad, koji je nadaleko poznat po svojoj gostoljubivosti, gastronomiji, prirodnim i kulturnim znamenitostima, ali i izvrsnoj publici. Ova je manifestacija od iznimne vlažnosti za Grad Osijek i OBŽ, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Porin se nakon dvije godine vraća u veliku dvoranu. Uvjeren sam da će s vrhunskim glazbenicima, autorima, producentima i našom publikom, zasjati u punom sjaju. Svi ste dobro došli u Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Siguran sam da ćete se svi osjećati kao kod kuće – kazao je uvodno Radić na svečanosti najave nominacija.

Uz Radića na najavi nominacija bila je i zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, ali i osječki glazbenik Domagoj Jukić. Jednu od kategorija najavio je upravo Jukić, osječki vlasnik agencije Koncert, a u čijoj ‘režiji’ se organizira i većina koncerata u Osijeku. Poželio je svima dobrodošlicu u Osijeku. Komparirao glazbene smjerove brojnih hrvatskih regionalnih cjelina, potom pozvao cijelu Hrvatsku doći i ostati i duže u Osijeku, a kako bi upoznali glazbenu i drugu raskoš kojom raspolažemo.

Nominirani u kategoriji za Album godine su…

– U kategoriji broj 1 nominirani su… Dedicated – 2Cellos, Domovina – Mayales, Ladies – Matija Dedić, Let Me Panic – Bad Daughter, Lipanj Srpanj Kolovoz – Urban&4 – najavio je Radić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Grad Osijek