21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Napustio nas je Željko Šepić, tihi umjetnik glasnih fotografija!

1 min read
Zbogom gospodine Šepić! Nebo je dobilo vrhunskog fotoreportera. Ovu ste, našu, razinu, zacijelo, prerasli.

Umro je Željko Šepić. Danas nas je napustio veliki osječki fotograf, istinski kroničar niza godina Osijeka i Osječko-baranjske županije, politike, sporta, glazbe…, veliki, blagi i tihi umjetnik glasnih fotografija, a za kojim ostaje nevjerojatna niska slikovnih zapisa. Otišao je 17. veljače, ‘anno domini’ 2022.

Posljednje godine prije mirovine Šepić je radio za instituciju hrvatskog novinarstva Glas Slavonije, a radio je godinama prije i kao ‘free lancer’, jedno vrijeme i iz pozicije vlasnika fotografske agencije, surađivao s brojnim ustanovama i institucijama, bio česti suradnik HAZU-a i ilustrator njihovih brojnih izdanja u Osijeku. Najviše je volio fotografirati sport, često gimnastiku, svakako glazbu, estradu…

O nizu i vremenu Šepićevih uradaka govore i podjele njegovih fotografskih sjećanja na društvenim mrežama, a gdje iste svjedoče i o tome kako je svojedobno, prije dosta godina, za lokalna izdanja bio pionirom umjetničke fotografije u novinskim izdanjima. Fotografirao je i u miru i u ratu. Prva fotografija mu je u Glasu objavljena 1971. godine.

Bio je vrijedan, strpljiv, blag i miran čovjek, bez teških riječi, bez mrzovolje na licu, uvijek s fotoaparatom o ramenu, uvijek spreman za jedan ‘klik’.

Zbogom gospodine Šepić! Nebo je dobilo vrhunskog fotoreportera. Ovu ste, našu, razinu, zacijelo, prerasli.

Foto: Enis Hodžić Lederer, Facebook (screenshot, ustupljeno od strane autora za objavu)