4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bjelica nakon Istre i prije Dinama: Bilo je teško, ali i Dinamo se namučio ovdje…

2 min read
- ...tako da smo i Kohorti uljepšali povratak kući. Zahvaljujem im što su nas došli bodriti i na ovom gostovanju - poručio je Bjelica i navijačima pred domaću utakmicu s Dinamom.

Momčad NK Osijek pobijedila je u Puli tamošnju Istru 1961 rezultatom 2-3. Pa ipak, ta informacija krije itekakvu dramu u posljednjim minutama utakmice, ispuštenih 0-2 i gol u sudačkoj nadoknadi za 2-3. I to ga je još zabio Mance. Najvažnije od svega je kako Osijek ususret Dinamu ide s pobjedom s teškog gostovanja, a u tim uvjetima bio je izuzetno miran i vidno dobro raspoložen i šef struke NK Osijek Nenad Bjelica.

– Imali smo 0-2, čak iz ne baš puno šansi, ali protivniku ništa nismo dali. Izgledalo je to i mirno i suvereno, a onda nas je jedan gol u nastavku poremetio. Uvukla se među nas nervoza i Istra je zasluženo, rekao bih, došla do 2-2. Na kraju je to malo bilo i sreće za 3-2, ali čestitam momčadi na velikoj borbi. Bilo nam je teško, ali bilo je teško i Dinamu ovdje, bit će i drugima još teže – govorio je Bjelica poslije utakmice za Osijekovu mrežnu stranicu i društvene mreže.

A onda riječ-dvije i o izostancima…

– Izostanke baš ne ističem inače, ali ipak…, činjenica da su nama nedostajali Škorić, Bartolec, Nejašmić, Fiolić, Erceg, Lovrić…, nekoga ću zaboraviti… To su ipak standardni prvotimci. Imali smo mali pad od 15-tak minuta u drugom poluvremenu, ali to je nogomet – zaključio je Bjelica.

– …tako da smo i Kohorti uljepšali povratak kući. Zahvaljujem im što su nas došli bodriti i na ovom gostovanju – poručio je Bjelica i navijačima pred domaću utakmicu s Dinamom.

Naime, sljedećeg vikenda je derbi u Gradskom vrtu, Osijek vs. Dinamo. Sudarit će se dvije vodeće momčadi.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)