19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek trijumfalno protiv Dinama! Osječki ‘nogometni stroj’ preuzeo vrh ljestvice!

3 min read
A tko je zabio? Mance! Drugi puta se ovaj nogometaš prometnuo u čovjeka odluke u samo dvije utakmice. Još ćemo u njemu dobiti novog heroja!?

Preokrenula se ‘dvojka’ na vodećim pozicijama Prve HNL. Poslije derbija u Gradskom vrtu ‘bijelo-plavi nogometni stroj’ ima vodeću poziciju i grabi prema naslovu prvaka Hrvatske. Večeras su u Gradskom vrtu osječki nogometaši u tvrdoj utakmici svladali zasluženo Dinamo s 1-0 i preskočili ih na tablici. Osijek u nastavak prvenstva ide s dva boda i utakmicom više, ali i sa snažnom psihološkom prednošću. Osijek je trijumfirao u najvažnijoj utakmici ovog dijela sezone i potpuno opravdano i zasluženo aspirira na titulu.

A tko je zabio? Mance! Drugi puta se ovaj nogometaš prometnuo u čovjeka odluke u samo dvije utakmice. Još ćemo u njemu dobiti novog heroja!?

Osijek je u derbi s Dinamom, svoju tisućitu utakmicu u Prvoj HNL i proslavu 75. rođendana ušao jedno mjesto ispod gostiju na ljestvici, s bodom manje i utakmicom više u aktualnoj sezoni, ali vrhunskom prilikom preokrenuti mjesta i bodovni saldo, usmjeriti nastavak sezone ka osvajanju naslova prvaka.

Iznimno dinamičnih 45 minuta prvog dijela utakmice odigrali su i Osijek i Dinamo, no u tvrdom odmjeravanju snaga i vrlo odmjerenom upuštanju u rizike, sukladno čemu su manjkale izrazite šanse za gol. Zapamtiti ćemo tek pokušaj ‘škaricama Miereza, negdje u zadnjoj trećini prvog dijela, a kada je i Bičkaj imao na drugoj strani priliku za Dinamo. Ukupan je dojam bio kako su se ‘sudarile’ dvije ekipe slične snage, svakako motiva i voljnog trenutka, a uslijed čega se rezultat nije mijenjao. Nakon 45 minuta utakmice ostalo je 0-0.

Navijači Osijeka su ‘u kontroliranim uvjetima’, izvan stadiona, negdje o 25. minuti, uprizorili iza istočne tribine bakljadu i pirotehničku proslavu 75. rođendana Osijeka, a stvorena dimna zavjesa nije utjecala na igru ili eventualne prekide.

Navijači Dinama bakljadu su napravili u 72. minuti susreta, a bacajući baklje po atletskoj stazi, čime su uvjetovali kratak prekid utakmice zbog dima.

Bez puno razlike nastavljena je utakmica, a gdje su tvrd pristup i visoki ritam i dalje držali protivnike podalje gola protivnika. Ne može se reći da i u tim uvjetima igra nije bila dobra i zanimljiva, no evidentno su izostajale prilike. A onda, negdje o 60. minuti ritamje za nijansu pao. Redali su se prekidi, ‘hvatalo dah’, ali su osječki igrači češće posezali za udarcima izvana. I može se reći da je u tom tvrdom odmjeravanju snaga Osijek ipak izgledao boljim protivnikom.

A onda, u 68. minuti susreta Petković je ostao na podu nakon duela sa Škorićem. Makar je dojam bio kako je više pao preko lopte, Oršić je imao slobodan udarac. Ivušić je odbio loptu, a Andrić se u naletu nije snašao.

Mance, Lovrić i Brlek bili su rješenje s klupe Nenada Bjelice u 74. minuti, a umjesto Caktaša, Miereza i Bralića. Oslonio se šef struke Osijeka na zadnjih 15-minuta, ‘plodno vrijeme’ Osijeka i vjerojatni pad snage Dinama, a nakon pražnjenja poslije njihovog europskog susreta u četvrtak. Zarotirao je Bjelica linije i pojačao pritisak.

I? U 77. minuti Mance se drugi puta u kratkom vremenu prometnuo u čovjeka odluke utakmice. Kleinheisler se podigao s poda s loptom na oko 20 metara, ušao s njom u 16-rac i ulijevo poslužio Mancea. Potonji je s oko 5 metara udaljenosti matirao golmana Dinama i Osijek doveo u vodstvo, 1-0.

Ostao je to i konačan rezultat! Osijek Ale!

Foto: OsijekExpress.com