28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U petak počinju 28. Osječki proljetni i 22. Obrtnički sajam na Pampasu! Sljedeći u GC-u!?

2 min read
- Ne postoji ništa što može zamijeniti izravan kontakt ponude i potražnje. Iznimno je zadovoljstvo ponovno okupiti izlagače i kupce u Osijeku - dometnula je dogradonačelnica Osijeka Jasenska Crnković.

– Imamo maksimalan broj od 200 izlagača ove godine na 28. Osječkom proljetnom sajmu i 22. Obrtničkom sajmu. Kako već 28 godina nižemo uspješno ovu sajamsku priredbu i kako se izlagači sustavno vraćaju, nije uopće potrebno naglasiti važnost sajmovanja i stjecanja ponude i potražnje – kazao je uvodno danas na konferenciji za novinstvo direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, a ususret novoj priredbi već ovog vikenda.

– Ne postoji ništa što može zamijeniti izravan kontakt ponude i potražnje. Iznimno je zadovoljstvo ponovno okupiti izlagače i kupce u Osijeku – dometnula je dogradonačelnica Osijeka Jasenska Crnković.

Od 4. do 6. ožujka u Osijeku će biti održani 28. Osječki proljetni sajam 2022. i 22. Obrtnički sajam 2022. Prvi predviđa u svom ‘podnaslovu’ – sajam poljoprivrede i prehrane22. Sajmovi će svečano biti otvoreni u petak u podne, no njihova vrata za kupce će biti otvorena već od 10 sati istog dana. A radno vrijeme sajma kroz vikend bit će svakoga dana do 19 sati, zaključno s nedjeljom. Sajam organizira osječka tvrtka Osijeki sajam, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i HOK Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, sponzori Općina Čepin i Prvo hrvatsko pivo.

Vrijeme je skore sjetve brojnih kultura, gdjegod već i prihrane, obrade…, a stoga…

Program izlaganja i prodaje i ovaj će puta biti strojevi i oprema za poljoprivredu i šumarstvo, strojevi i oprema u stočarstvu, transport u poljoprivredi, ratarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, pčelarstvo, šumarstvo, proizvodnja sjemenskog i sadnog materijala, eološka proizvodnja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, hortikultura, navodnjavanje, stočarstvo, zaštitna sredstva, gnojiva, ambalaža, prehrambeni proizvodi

Sajam će pratiti i stručni skupovi i savjetovanja, demonstracije i prezentacije rada strojeva, uređaja i opreme.

– Sajam je mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacija, degustacija i zabavnog sadržaja. Tako će biti i ove godine. Osječki sajam poziva posjetitelje u posjet sajma, u uvjerenju da je interes i podrška posjetitelja najznačajniji indikator opravdanosti organiziranja i uspješnosti održavanja sajamske priredbe – dodaju iz organizacije.

Za ulazak na sajam potrebne su Covid potvrde.

A hoće li sljedeći Osječki proljetni sajam biti u Gospodarskom centru? Centar će biti izgrađen do konca ove godine, useljiv početkom sljedeće, a hoće li se stići organizirati novi sajam na novoj lokaciji tako brzo, ostaje vidjeti…

Foto: OsijekExpres.com