29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nesreća u Slavoniji! Otrovali se parama boje na odlagalištu smeća!

1 min read
Inače, u tom mjestu nalazi se odlagalište Vinogradine.  

U srijedu 2. ožujka 2022. oko 11.50 sati u mjestu Alilovci, u krugu deponija, prilikom izvođenja radova došlo je do trovanja parama boje  22-godišnjaka i 23-godišnjaka koji su lakše ozlijeđeni. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – javlja PU PSŽ.

Inače, u tom mjestu nalazi se odlagalište Vinogradine.  

– Na odlagalištu „Vinogradine“ odlaže se otpad s područja 8 jedinica lokalne samouprave. Godišnje se na odlagalište odloži cca 12.000 t otpada, najvećim dijelom miješanog komunalnog otpada iz domaćinstava, te manja količina neopasnog proizvodnog otpada iz gospodarstva. Trenutno se otpadom puni 4. kaseta odlagališta. Kad se u kaseti br 4. dostignu visine otpada ostalih kaseta, postoji mogućnost odlaganja otpada i na površini svih izgrađenih kaseta dok se ne postignu projektirane visine odlagališta sukladno Glavnom projektu, tako da je, prema procjenama, na odlagalištu moguće odlagati otpad narednih 10 godina – navodi se na mrežnim stranicama požeškog Komunalca.

Kod trovanja udisanjem može se primijeniti nekoliko terapija, svakako aktivni ugljen, ali i primjena antidota, kada se zna točan uzrok trovanja.

Foto: Pixabay (ilustracija)