25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Porin u Osijeku dan ranije, 24. ožujka! Tko nam sve dolazi? Kome nagrada za životno djelo?

2 min read
Najviše nominacija, čak 8, ima Damir Urban sa svojom četvorkom, po 4 nominacije imaju Matija Cvek i Gibonni, a po 3 2Cellos, Šimun Matišić i Zvonimir Šestak.

Zbog tehničkih razloga svečanost dodjele 29. Porina održat će se u četvrtak 24. ožujka 2022. godine umjesto 25. ožujka 2022. Dodjela koja će se održati u osječkoj dvorani Gradski vrt prenosit će se uživo na HRT-u – javlja Grad Osijek i objašnjava…

Pripreme za Porin u Osijeku u punom su jeku. U pripremi je i Tjedan Porina. Vijest da će Grad Osijek i Osječko-baranjska županija biti domaćini dodjele najvažnije hrvatske glazbene nagrade s veseljem je dočekana u glazbenim krugovima, ali i kod osječke i slavonske publike – zaključuju.

Usput, a kako smo već pisali…

Najviše nominacija, čak 8, ima Damir Urban sa svojom četvorkom, po 4 nominacije imaju Matija Cvek i Gibonni, a po 3 2Cellos, Šimun Matišić i Zvonimir Šestak.

Urban&4 konkuriraju za Album godine, Pjesmu godine, Najbolji video… Gibonni konkurira u 4 kategorije, svakako za Najbolju pjesmu, Najbolji aranžman… Ekipu 2Cellos, kao i Urbana najavio je i Radić, što znači kako potonji konkuriraju za Album godine… U toj ‘priči’ još su Matija Dedić, Mayales, Bad Daughter. Petar Grašo dolazi kao nominiran za Pjesmu godine, a koju su mu pisali ‘punac i punica’, a uz spomenute u toj kategoriji je Silente. Za novog izvođača konkuriraju Eric, Filip Rudan i Nela. Do Osijeka u nominaciji za najbolju žensku vokalnu izvedbu stižu još Daria Hodnik i Vanna. Kada je o suradnjama riječ, nominacije imaju Ana Opačak i Gabi Novak, dolazi i Tonči & Madre Badessa. Željko Bebek i Hari Rončević nominirani su u na Najbolji album zabavne glazbe. Saša Lozar ima nominaciju za Najbolji pop album. Među nominiramima, neovisno o kategoriji, još su Zdenka Kovačiček, Tina Vukov, Maja Posavec, Ivanka & Mrle, Porto Morto, Krankšvester V, Banana Zvuk…

Upravni odbor Porina posmrtno će nagradu za životno djelo dodijeliti Akiju Rahimovskom, nekadašnjem pjevaču Parnog valjka, ali će nagradu dobiti, doznaje se, spomenuti dvojac također, među kojim je Osječanka Vera Svoboda. Ona je slavonskom i starogradskom pjesmom obilježila svoj životni rad.

Foto: Youtube (screenshot) & OsijekExpress.com (arhiva)