25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Beroš: Broj zaraženih i dalje pada, raste broj bolesnika s postcovidom

1 min read
Najviše bolesnika obrađeno je u kliničkim ustanovama, a u liječenju postcovida sudjeluje sve više općih i specijalnih bolnica.

U Hrvatskoj broj pozitivnih na koronavirus i dalje pada, tako da ovoga tjedna bilježimo 39,77 posto manje novozaraženih nego prošlog tjedna, no sve je više bolesnika kod kojih je utvrđen postcovid sindrom, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak na sjednici Vlade.

Dosad je zabilježeno više od 56.000 slučajeva osoba s postcovid sindromom, među kojima je više od 300 djece, rekao je Beroš.

Najviše bolesnika obrađeno je u kliničkim ustanovama, a u liječenju postcovida sudjeluje sve više općih i specijalnih bolnica.

“Epidemiološki pokazatelji ukazuju na poboljšanje situacije koja dopušta postupno ublažavanje mjera, no i dalje se preporuča cijepljenje i uvažavanje okolnosti još uvijek važeće epidemije”, rekao je Beroš.

Izvijestio je kako je pri Ministarstvu zdravstva osnovana ekspertna radna skupina za pružanje zdravstvene zaštite izbjeglom stanovništvu Ukrajine te je izdana uputa svim zdravstvenim ustanovama o pružanju potrebne skrbi.

Na području prihvatnih centara domovi zdravlja dužni su osigurati posebnu ambulantu i liječnički tim, a u skrb su uključeni zavodi za hitnu medicinu i zavodi za javno zdravstvo.

(Hina)

Foto: Youtube (screeshot)