25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvoreni 28. Osječki proljetni i 22. Obrtnički sajam! Anušić: Odskora sajmovanje u novom Centru!

2 min read
Nakon pozdravnih riječi direktora Osječkog sajma Alena Vukašinovića, dogradonačelnika Osijeka Dragana Vulina i drugih gostiju, sajmove je otvorio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Poljoprivredna mehanizacija je prvo što posjetitelji mogu vidjeti, već i prije ulaska u paviljone. Na otvorenom prostoru na tisućama kvadrata, a ususret proljetni radovima u polju, farmerima se nudi čitava lepeza tehnoloških novotarija. Razumije se, i obrtnici izlažu već s ulaza na Sajam, nude vrhunske domaće proizvode, ‘od igle do lokomotive’. Otvoreni su, naime, danas u Osijeku 28. Osječki proljetni i 22. Obrtnički sajam. Nakon pozdravnih riječi direktora Osječkog sajma Alena Vukašinovića, dogradonačelnika Osijeka Dragana Vulina i drugih gostiju, sajmove je otvorio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Naglašavajući važnost sajmovanja, a o čemu je govorio svakako prethodno i direktor Vukašinović, župan Anušić je naglasio kako se Gospodarski centar nalazi u visokoj fazi dovršenosti prvog koraka izgradnje, a kamo će sajmovanje početi seliti s Pampasa već sljedeće godine, odnosno kako će Osijek i Osječko-baranjska županija dobiti najveći sajamski prostor u Hrvatskoj, ali i regiji, a s punom dovršenošću Gospodarskog centra uz ‘S cestu’.

Sajam je otvoren od danas do nedjelje, dvaki dan od 10 do 19 sati. Građani su već danas iskoristili priliku i došli pogledati ponudu tvrtki i obrtnika, informirati se o novostima, trgovati, a najviše se gostiju očekuje, poslovično, u subotu. Želite li sira, paprike, proljetnica, cvijeća, sjemena, kovanih motika, meda, kobasica…, bilo čega po popularnim sajamskim cijenama, sad je prilika. A razumije se, tvrtke neće propustiti šansu ugovaranja poslova na sajmu, međusobnog dijeloga, razmjene iskustva i sklapanja poslovnih suradnji.

Sajam organizira osječka tvrtka Osijeki sajam, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i HOK Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, sponzori Općina Čepin i Prvo hrvatsko pivo.

Program izlaganja i prodaje i ovaj puta su strojevi i oprema za poljoprivredu i šumarstvo, strojevi i oprema u stočarstvu, transport u poljoprivredi, ratarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, pčelarstvo, šumarstvo, proizvodnja sjemenskog i sadnog materijala, eološka proizvodnja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, hortikultura, navodnjavanje, stočarstvo, zaštitna sredstva, gnojiva, ambalaža, prehrambeni proizvodi. Sajam prate i stručni skupovi i savjetovanja, demonstracije i prezentacije rada strojeva, uređaja i opreme.

– Sajam je mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacija, degustacija i zabavnog sadržaja. Tako će biti i ove godine. Osječki sajam poziva posjetitelje u posjet sajma, u uvjerenju da je interes i podrška posjetitelja najznačajniji indikator opravdanosti organiziranja i uspješnosti održavanja sajamske priredbe – dodaju iz organizacije.

Za ulazak na sajam potrebne su Covid potvrde.

Foto: OsijekExpress.com