25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Remi Osijeka ‘u maloj utakmici’! Ivušić: Žalimo za neiskorištenim prilikama!

2 min read
Već u srijedu slijedi Osijeku slijedi novo gostovanje, u Rijeci u polufinalu kupa.

Nogometaši Osijek sinoć su otvorili kolo HNL-a utakmicom protiv Lokomotive u Zagrebu. Najjednostavnije rečeno, nije dobro završilo, tek s bodom, 0-0. U utrci za naslov prvaka Hrvatske, makar ništa ni blizu nije gotovo, ‘greške malih utakmica’ nisu lako ispravljive. Posljednjom utakmicom protiv Dinama, Osijek je prestigao zagrebačku momčad i glavnog konkurenta, ali s utakmicom manje je hipotetički i dalje bio ‘u minusu’. No, poslije Kranjčevićeve, a prije Dinamove utakmice sa Šibenikom, postoji bojazan bodovnog poravnanja, a u kojem će ‘modrima’ ostati ‘jocker’ jedne utakmice manje. A možda i Šibenik nešto odradi danas.

Uglavnom, bila je to tvrda utakmica jučer u Kranjčevićevoj. Ne može se reći da je Osijek bio lošiji ili bolji. Naprosto se igralo čvrsto, bez puno rješenja, a Osijek je nosio i ‘težinu posljednje utakmice’. U zadnjim minutama utakmice Osijek je imao priliku matirati suparnika i otići na 55 bodova, no po isteku 90 minuta ‘potekle’ su izjave razočaranja.

– Sigurno da sada žalimo za neiskorištenim prilikama, posebno ovima pri samome kraju utakmice. Imali smo priliku uzeti sva tri boda, ali što je tu je. Moramo se okrenuti dalje, nema se kome što zamjeriti, svi su htjeli i borili se na terenu, ali nažalost nismo došli do još jedne pobjede. Imali smo svoje prigode, nismo ih iskoristili i moramo se okrenuti novim protivnicima – istaknuo je nakon utakmice odlični vrata Osijeka Ivica Ivušić za službenu mrežnu stranicu kluba.

– Mislim da je realan ishod. Oni su nekako bolje ušli u utakmicu iako smo mi imali dvije lijepe šanse u prvih pet minuta, ali je to do kraja prvog poluvremena ipak bilo s naše strane samo prosječno. U drugom dijelu smo se malo digli, imali veći posjed i možda ipak bili nešto konkretniji. Imali smo onaj udarac Lovrića i pri samome kraju ove dvije velike šanse, pa smo bili i blizu pobjede, ali je ipak ostalo neriješeno – izjavio je šef struke NK Osijek Nenad Bjelica.

Već u srijedu slijedi Osijeku slijedi novo gostovanje, u Rijeci u polufinalu kupa.

Foto: Pixabay (ilustracija) & NK Osijek (screenshot)