29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo letak s uputama za ukrajinske izbjeglice!

1 min read
...isti će se dijeliti izbjeglicama iz Ukrajine na graničnim prijelazima priliskom ulaska u Republiku Hrvatsku, a izdan je na hrvatskom i ukrajinskom jeziku.

– Obzirom na mogući veći dolazak osoba iz Ukrajine, Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je letak s uputama i korisnim informacijama – javljaju iz Ravnateljstva, dodajući kako će se isti dijeliti izbjeglicama iz Ukrajine na graničnim prijelazima priliskom ulaska u Republiku Hrvatsku, a izdan je na hrvatskom i ukrajinskom jeziku.

– Osobe koje nemaju organizirani vlastiti smještaj, po dolasku na granični prijelaz dobit će informacije o smještaju u najbližem prihvatnom centru (Osijek, Varaždinske Toplice i od 7. ožujka Gospić). Boravak u prihvatnim centrima je kratkotrajan i ograničen, u pravilu do 48 h. Nakon proteka tog roka bit će upućeni u trajni smještaj koji će im biti ponuđen – nastavlja se u priopćenju i zaključuje…

– Oni koji imaju organizirani vlastiti smještaj, nakon što se smjeste moraju se obratiti najbližem uredu Crvenog križa, gdje će dobiti sve potrebne informacije. Svoj boravak moraju prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili postaji. Hrvatski Crveni križ ima svoje urede u cijeloj Hrvatskoj, na 131 lokaciji. Sve adrese mogu se pronaći na web stranici Hrvatskog Crvenog križa i na letku koji donosi popis županijskih društava Crvenog križa.

Foto: CZ (screenshot) & Google Maps (screenshot, ilustracija)

Info-letak_HR_NCC

Info-letak_UA_NCC