29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Redovi na benzinskim pumpama u Osijeku! Bez mjera Vlade dizel bi bio 13,71, a benzin 13,28!

1 min read
Osječanke i Osječani su požurili na benzinske pumpe. Iz svih dijelova grada čitatelji javljaju o manjim ili većim redovima na pumpama, a i mi smo se osvjedočili redu u Kanižlićevoj ulici. Toči se po 'zamrznutoj' cijeni na oko 11,30. Uredba o tim cijenama važi do ponoći.

Cijena dizel goriva od sutra mogla bi biti 12,53 kune, očekuje premijer Plenković, a sukladno rečenom nakon sjednice Vlade. Cijena benzina bit će oko 12,19 kuna po litri, plavog dizela 8,04 kune – saznajemo. Produljenje fiksiranja cijene nije prihvatljivo, jer bi mnogi distributeri poslovali s gubitkom, posljedično zatvorili benzinske postaje, dodao je premijer Andrej Plenković danas.

Bez mjera Vlade i da se slobodno forimira cijena – sutra bi Eurodizel bio 13,71 kunu, Eurosuper 13,28 kuna. Da se zamrzavaju cijene i dalje, mnogi bi distributeri propali. Idu dvije Uredbe, fiksiraju se marže i trošarine. Ukupna marža za benzin i dizel se fiskira na 0,75 po litri i 0,50 po litri za plavi dizel! Na rok od 90 dana se smanjuju trošarine za 40 lp/l benzin, 20 lp/l dizelsko gorivo – piše portal Cijene goriva, a nakon riječi premijera!

Osječanke i Osječani su požurili na benzinske pumpe. Iz svih dijelova grada čitatelji javljaju o manjim ili većim redovima na pumpama, a i mi smo se osvjedočili redu u Kanižlićevoj ulici. Toči se po ‘zamrznutoj’ cijeni na oko 11,30. Uredba o tim cijenama važi do ponoći.

Foto: OsijekExpress.com