19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Let Osijek-München postaje cjelogodišnji! Od svibnja, svaki ponedjeljak i petak!

2 min read
Ugovor Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa bio je važeći od 15.11.'21. do 14.1.'22., ali će od 2. svibnja biti ponovno operativna i to kao cjelogodišnja linija, svakog ponedjeljka i petka.

Dakle, ono što je bila ‘probna’ linija ograničenog trajanja, uspješno je realizirana s odgovarajućim brojem putnika, sukladno čemu će Osijek s Münchenom biti povezan cijelu godinu, doznaje se.

Croatia Airlines i Zračna luka Osijek nastavljaju suradnju na razvoju međunarodne linije Osijek–München te je dogovoreno da ova linija postane cjelogodišnja, čime će se putnicima iz Osječko-baranjske županije osigurati izravna povezanost s Europom tijekom cijele godine – javlja portal Croatian Aviation.

Ugovor Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa bio je važeći od 15.11.’21. do 14.1.’22., ali će od 2. svibnja biti ponovno operativna i to kao cjelogodišnja linija, svakog ponedjeljka i petka.

– Kada prva poslovna suradnja i prva odabrana linija Zračne luke Osijek iz „probne“ postane cjelogodišnja, to je znak da smo na pravom putu, i vezano za repozicioniranje zračne luke, ali i razvoja naše destinacije. Zato još jednom zahvaljujem na suradnji svima, od ministra Olega Butkovića, župana Ivana Anušića, gradonačelnika Ivana Radića i predsjednika Uprave Croatia Airlinesa Jasmina Bajića, a posebno zahvaljujem svim medijima koji nas podržavaju u promoviranju ove važne linije, koja postaje tradicionalna veza ne samo s Njemačkom, nego i cijelom Europom – naglasio je Ivan Kos direktor Zračne luke Osijek.

– Nastavak suradnje s Croatia Airlinesom i uspostavljanje cjelogodišnje avionske linije iz Osijeka jedan je od prvih koraka prema revitalizaciji naše zračne luke i osnaživanju njenih kapaciteta. U suradnji s resornim ministarstvom u pripremi je projekt koji uključuje proširenje i modernizaciju infrastrukture i svih pratećih sadržaja zgrade putničkog terminala, a u pripremi je i projektna dokumentacija za proširenje Zračne luke Osijek kako bi u budućnosti bila spremna za prihvat zrakoplova veće kategorije. Osječko-baranjska županija posljednjih godina bilježi pozitivne gospodarske pokazatelje kao i razvoj kontinentalnog turizma te će nam ova cjelogodišnja, ali i nove linije koje su u planu zasigurno doprinijeti još snažnijem gospodarskom razvoju – istaknuo je Ivan Anušić, župan Osječko – baranjske županije.

– Ova je linija povezala Osijek s važnim europskim prometnim čvorištem, a time i s cijelim svijetom i velika je stvar što linija postaje cjelogodišnja. Taj kontinuitet zasigurno će pridonijeti razvoju gospodarstva, osobito u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin. Upravo blizina Zračne luke jedan je od razloga zbog kojega je investitorima Osijek privlačan grad. Osijek nije sezonski grad, Osijek živi cijelu godinu, i ova linija to i potvrđuje i osnažuje – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

U povodu uspostavljanja cjelogodišnje linije između Osijeka i bavarske prijestolnice putnicima su od danas dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura, a na ‘webu’ Croatia Airlinesa.

Foto: OsijekExpress.com