29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ćorić s predstavnicima Mladeži HDZ-a iz pet Slavonskih županija posjetio Suboticu!

1 min read
Istaknuo je Ćorić i kako Vlada RH posljdnjih godina na sve načine nastoji pomoći Hrvatima u Srbiji, sugerirajući i postojanje nedavnih posjeta župana OBŽ Ivana Anušića, zastupnika Hrvatskog sabora...

Poslana je snažna poruka zajedništva i suradnje, svakako potpora Hrvatima u Republici Srbiji, a nakon što su zamjenik predsjednika Mladeži HDZ Domagoj Ćorić i suradnici, predstavnici svih slavonskih županija posjetili Suboticu i tamošnje predstavnike Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i  Hrvatsko nacionalno vijeće u susjednoj Srbiji.

– Problem su brojna važna pitanja neriješena, kako u BiH, tako i u Srbiji, ali suradnja može biti ključna za povezivanje mladih Hrvata u tri zemlje. S time ćemo zato nastaviti – kazao je nakon sastanka u Srbiji Domagoj Ćorić.

Istaknuo je Ćorić i kako Vlada RH posljednjih godina na sve načine nastoji pomoći Hrvatima u Srbiji, sugerirajući i postojanje nedavnih posjeta župana OBŽ Ivana Anušića, zastupnika Hrvatskog sabora…

Predsjednik tamošnje Mladeži DSHV-a Marin Piuković ovaj prvi susret dvaju mladeži nazvao je povijesnim, s jasnim porukama zajedništva, suradnje i potpore.

– Zalaganjem naših partnera u Hrvatskoj i BiH, ovakva suradnja itekako može rezultirati poboljšanjem našega društvenog položaja – rekao je i predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.

Foto: Mladež HDZ (screenshot, ustupljeno za objavu)