28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mlade osječke gimnastičarke stigle do sjajnih ekipnih rezultata! Dva srebra, jedna bronca…

2 min read
Mlade osječke gimnastičarke pokazale su izvrsnu formu te na kraju natjecanja ostvarile sljedeće rezultate: Ekipno kadetkinje - 2. mjesto, ekipno mlađe juniorke - 2. mjesto, ekipno juniorke - 3. mjesto i pojedinačno juniorka - 3. mjesto, Jana Tomac.

Nakon odličnih rezultata koji su prošli vikend ostvarili njihovi klupski kolege u Slavonskom Brodu, i mlade gimnastičarke Gimnastičkog društva Osijek – Žito ovaj su vikend donijele jako dobre rezultate svom matičnom klubu. GD Osijek-Žito vikend iza nas bio je domaćin 1. kola Regije Istok u Osnovnom programu na kojem se natjecalo gotovo 80 gimnastičarki koje su se natjecale u tri kategorije: kadetkinje, mlađe juniorke i juniorke – javlja GD Žito-Osijek. Ekipno su ponijele dva druga mjesta, jedno treće, kao i pojedinačnu broncu u juniorskoj konkurenciji.

Mlade osječke gimnastičarke pokazale su izvrsnu formu te na kraju natjecanja ostvarile sljedeće rezultate: Ekipno kadetkinje – 2. mjesto, ekipno mlađe juniorke – 2. mjesto, ekipno juniorke – 3. mjesto i pojedinačno juniorka – 3. mjesto, Jana Tomac.

Kruna je ovo višemjesečnog rada i truda mladih vježbačica i njihovih trenera, a u osječkom gimnastičkom klubu, inače zadnja dva desetljeća poznatom po razvoju vrhunske muške sportske gimnastike, ne kriju zadovoljstvo intenzivnim radom i sa ženskim natjecateljicama.

– Jako smo zadovoljni radom naših trenera s mladim selekcijama. Osim rada s vrhunskim seniorskim programom gdje imamo Benovića, Seligmana, Davidovića i Vukovca, veliku pažnju i imperativ stavljamo na stvaranje njihovih nasljednika – to su dječaci i djevojčice koji su pokazali zanimanje za gimnastiku i za koje se nadamo da će kvalitetnim radom i našom posvećenošću izrasti u izvrsne sportaše i promotore našeg Grada i Županije – kaže glavni trener Vladimir Mađarević.

Trenera Mađarevića raduje i potvrđena „karta“ Aurela Benovića za odlazak na Svjetsko prvenstvo kojem je na jesen domaćin Liverpool.

– Žao mi je što u Azerbajdžanu nismo ostvarili cilj ulaskom u finale i borbom za medalje,  ali ipak ostvarili smo ono najvažnije – s ukupno 45 bodova na WC Rang listi Aurel je, uz Srbića i Udea, potvrdio odlazak na nama najvažnije natjecanje ove godine.. Slijedi nam sada kratki predah kada ćemo raditi na „peglanju“ vježbe kako bi Aurel u nastavku sezone nastupao u svom najboljem izdanju“.

Foto: GD Osijek-Žito