28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ribić najavljuje mogući štrajk 180.000 radnika javnih službi!?

1 min read
Nabrajajući sindikate, Ribić je dobio legitimno pitanje je li to - paraliza države?

Vilim Ribić, jedan od vodećih i najeksponiranijih sindikalista nacije, u N1 Studiju je ujučer ustvrdio da su sindikati spremni za štrajk, ali da će pričekati odgovor iz Vlade RH na njihove zahtjeve, što se može očekivati u petak ovog tjedna. Ribić tvrdi kako je ‘zeleno svjetlo’ za štrajk dalo 11 sindikata, svaki za sebe, svi jednoglasno…

– Čeka se petak kada bi Vlada trebala konačno odgovoriti hoće li prihvatiti zahtjev sindikata ili ćemo morati postepeno krenuti u određene industrijske akcije – rekao je Vilim Ribić, nastavljajući kako se tu radi o 180 tisuća radnika javnih službi, a kojima se mogu priključiti i radnici državnih.

– To su zdravstvo, školstvo, socijalna skrb, kultura, Zavodi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje i tome slično.

Nabrajajući sindikate, Ribić je dobio legitimno pitanje je li to – paraliza države?

– Vidjet ćemo hoćemo li ići. Ovo je najava, dano je ‘zeleno svjetlo’. Vjerojatno će se provoditi referendumi među članovima. Naš štrajk u javnim službama je teško provodiv u onom smislu udarnog pritiska… – nizao je Ribić.

Inače, Ribić kaže kako sindikati traže 4% u travnju, 2% 1. srpnja i 2% 1.studenog, a da Vlada nudi 2% u travnju.Dodaje i kako novaca ima, da je inflacija oko 6%, a da ona povećava punjenje proračuna.

Foto: Youtube (screenshot)