29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Teško ozlijeđen motociklist (23)! Vozačica (20) ga nije propustila! Ali, ima informacija još…

1 min read
U namjeri izbjegavanja udara u osobni automobil, vozač motocikla je naglo zakočio i izgubio nadzor, nakon čega je došlo do pada vozača na kolnik i udara motocikla u automobil.

U utorak, 5. travnja oko 22 sata, na kolniku ulice E. Kumičića u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške tjelesne ozljede zadobio 23-godišnji motociklist – javlja PU BPŽ pojašnjavajući kako je do toga došlo…

Policijski službenici su, provedenim očevidom, utvrdili da je do prometne nesreće  došlo na način da se 23-godišnji mladi vozač neregistriranim, neosiguranim i tehnički neispravnim motociklom, kretao kolnikom spomenute ulice od sjevera u smjeru juga. S parkirališnog prostora, osobnim automobilom se uključivala u promet 20-godišnjakinja, a da prethodno nije propustila motocikl koji se kretao kolnikom ulice E. Kumičića.

U namjeri izbjegavanja udara u osobni automobil, vozač motocikla je naglo zakočio i izgubio nadzor, nakon čega je došlo do pada vozača na kolnik i udara motocikla u automobil. Daljnim provjerama, policijski službenici su utvrdili da je 23-godišnji vozač upravljao motociklom pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,30 g/kg alkohola u organizmu te da ne posjeduje kategoriju za upravljanje motociklom, kao i da mu je vozačka dozvola poništena zbog kaznenih bodova.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 23-godišnji vozač motocikla, kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na liječenju. O prometnoj nesreći, dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku – zaključuje policija.

Foto: PU BPŽ