29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nepravomoćna presuda za smrt na Podravskoj magistrali: Godina dana uvjetno!

2 min read
Virovitička sutkinja proglasila je vozača krivim i osudila ga na godinu dana uvjetnog zatvora, navodeći kako obitelj pokojnog suputnika vozača ne tereti za kazneno djelo, da im okrivljenik pomaže i da su u dobrim odnosima.

Vozač (67) proglašen je krivim i osuđen jer je skrivio smrt svojeg suvozača, susjeda, u teškoj prometnoj nesreći na virovitičkom području – piše portal Danica.hr o nepravomoćnoj presudi za prometnu nesreću iz veljače ’19. godine, kada je oko 13:15 sati u Cabuni, na Podravskoj magistrali, smrtno stradao jedan od sudionika, navodeći sastavnice presude…

– Vozač (67) je upravljao automobilom Kia Shuma sa suputnikom u pravcu Suhopolja te je počeo skretati ulijevo, a da prethodno nije propustio osobni automobil Lexus RX 3.3. Luxery kojim je upravljao drugi vozač, pravilno svojom desnom stranom zadržavajući pravac kretanja. Uslijed toga došlo je do naleta prednjeg dijela Lexusa u desnu središnju bočnu stranu automobila Kia Shuma i odbacivanja u putni jarak, pri čemu je suputnik uslijed višestrukih tjelesnih ozljeda preminuo na licu mjesta – piše u presudi, navodi portal, dodajući kako okrivljeni vozač nije priznao krivnju, tvrdeći da ga je Lexus udario kada je već skrenuo, kada je bio na putnom mostu…, a portal dodaje i da vještak utvrdio kako se u trenutku sudara Lexus kretao brzinom od 47 km/h, prije kočenja 82 km/h.

– Vozač Lexusa je na opasnost ispred sebe reagirao kočenjem i skretanjem u desnu stranu, a reakcija se dogodila kad je vozač (67) počelo skretati prema uzdužnoj crti kolnika. Reakcija vozača Lexusa skretanjem udesno primjerena je konkretnoj situaciji – naglasio je vještak, piše portal Danica.hr, nastavljajući kako je vozač Lexusa kazao da je nakon uočavanja uspio samo udahnuti i pola metra volanom skrenuti udesno, uz prethodno kočenje.

– Nakon prometne nesreće izašao sam vozila i došao do Kije te da se obratio vozaču riječima: Gazda, što vam se dogodilo? Na to je on odgovorio: Ne znam. Potom je opipao bilo na vratu suvozača u svom vozilu te je rekao: Gotov je – svjedočio je vozač Lexusa.

Virovitička sutkinja proglasila je vozača krivim i osudila ga na godinu dana uvjetnog zatvora, navodeći kako obitelj pokojnog suputnika vozača ne tereti za kazneno djelo, da im okrivljenik pomaže i da su u dobrim odnosima.

Cijeli članak čitajte OVDJE.

Foto: Pixabay (ilustracija)