29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Obnovljena Murska ulica u Industrijskoj! Radić: Grad brine o svim gradskim četvrtima!

1 min read
- Betonska konstrukcija u Murskoj ulici bila je u izuzetno lošem stanju, baš kao i oborinska odvodnja. Rekonstrukciju je izveo UNIKOM u proteklih mjesec dana - istaknuo je direktor UNIKOM-a Igor Pandžić.

– Obnova Murske ulice još jedan je dokaz da Grad Osijek brine o komunalnoj infrastrukturi svih svojih gradskih četvrti – izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska obnovljene Murske ulice.

Obnovom  je obuhvaćena cesta širine 3 metra i dužine 76 metara,  te nogostup i parkirališta. Također je u sklopu radova sanirana oborinska odvodnja, te ispitani i očišćeni slivnici. Vrijednost radova  je 327.000,00 kuna. U obnovi i rekonstrukciji sudjelovala je gradska tvrtka UNIKOM.

– Betonska konstrukcija u Murskoj ulici bila je u izuzetno lošem stanju, baš kao i oborinska odvodnja. Rekonstrukciju je izveo UNIKOM u proteklih mjesec dana – istaknuo je direktor UNIKOM-a Igor Pandžić.

– Osluškujemo i odgovaramo na potrebe svih naših gradskih četvrti. Tako su iz prioriteta GČ Industrijska četvrt  za ovu godinu planirani radovi na nogostupima u Dragonjskoj i Ramskoj ulici, te sanacija cesta u Ilovskoj  i Jadranskoj ulici u ukopnim iznosu od  330.000,00 kuna – ističe gradonačelnik Radić.

Prošle je godine završen projekt rekonstrukcije Krapinskog naselja u vrijednosti od 3.500.000,00 kuna. Krajem 2021. godine završena je izgradnja nogostupa uz ogradu TC Merkator s rekonstrukcijom  autobusnog stajališta i pristupa pješačkim prijelazima na križanju Gacka-Vinkovačka cesta u vrijednosti od 250.000,00 kuna.

Tekst i foto: Grad Osijek