1. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Razbio pivsku bocu i ubo ga između uha i vrata! Podignuta optužnica za pokušaj ubojstva u B. Brdu!

1 min read
Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela - zaključuje sinoć DORH u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi s čl. 34. Kaznenog zakona/11 – javlja sinoć DORH i pojašnjava…

Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da se 29. studenoga 2021. oko 21:00 sat, u ugostiteljskom objektu u Bijelom Brdu, nakon što je zbog verbalnog i fizičkog sukoba s oštećenikom (1993.) udaljen iz objekta, ubrzo vratio te prišao šanku s kojeg je uzeo i razbio pivsku bocu i s prijetećim se riječima obratio oštećeniku u nakani da ga usmrti. Tereti ga se da je s razbijenom bocom nasrnuo na oštećenika no oštećenik ga je uhvatio za ruku i, kada su pali na tlo, odlomljenim dijelom staklene boce uboo ga u glavu (predio između desnog uha i vrata) nanijevši mu tako osobito tešku i po život opasnu ozljedu. Život oštećenika je spašen njegovim otporom i pravovremenom liječničkom intervencijom.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela – zaključuje sinoć DORH u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)