20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

ANKETA i raspored Prve HNL: Tko će biti prvak Hrvatske u nogometu?

2 min read
Gdje je 'kvaka'? Samo u tome da Osijek mora u goste Rijeci, Dinamu i u posljednjem kolu Gorici, a kod kuće će se sudariti s Lokomotivom. Istra bi, valjda, trebala biti lakši posao.

Zvuči jednostavno. Praktički i jest. Želi li Osijek titulu, mora pobijediti sve utakmice do kraja sezone. Neovisno o tome što su pred njima dva teža gostovanja, onaj tko želi biti šampion, takve utakmice mora dobiti. Teniskim rječnikom, mora se do ‘breaka’, jer samo ‘na svoj servis’ ne ide.

Ali, nakon što je sinoć Hajduk svladao Dinamo na Poljudu s 1-0 u zaostaloj utakmici, vodeća tri kluba HNL-a imaju jednak broj odigranih utakmica ususret posljednjih 5 kola. Dinamo ima 66 bodova, Osijek 64, Hajduk 62. Pobijedi li Osijek sve utakmice do kraja sezone, što uključuje i utakmicu s Dinamom, nije im potrebno pogledati niti u jedno ‘tuđe dvorište’. Bit će prvaci i titula dolazi u Gradski vrt.

Gdje je ‘kvaka’? Samo u tome da Osijek mora u goste Rijeci, Dinamu i u posljednjem kolu Gorici, a kod kuće će se sudariti s Lokomotivom. Istra bi, valjda, trebala biti lakši posao. Dinamo s druge strane ima dva dvoboja s konkurentima za naslov, ali oba igra kod kuće. A Hajduk? Hajduk ide, baš kao i Osijek, u Rijeku i Zagreb. Slaven bi trebao biti lakše gostovanje, a kod kuće igraju s HD-om i Istrom.

Evo raspored do kraja sezone, a potom i anketa za vas – Tko će biti prvak Hrvatske u nogometu?

32. kolo, 23. i 24. travnja: Rijeka – Osijek, Slaven Belupo – Hajduk, Gorica – Dinamo

33. kolo, 29. travnja i 1. svibnja: Hajduk – Hrvatski dragovoljac, Osijek – Istra, Lokomotiva – Dinamo

34. kolo, 8. svibnja: Rijeka – Hajduk, Dinamo – Osijek

35. kolo, 14. i 15. svibnja: Hajduk – Istra, Osijek – Lokomotiva, Šibenik – Dinamo

36. kolo, 21. svibnja: Dinamo – Hajduk, Gorica – Osijek

ANKETA

8
Tko će biti prvak Hrvatske u nogometu?

Tko će biti prvak Hrvatske u nogometu?

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)