29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Projekt “Fenomen (o)smijeha“ na FFOS-u! A ima i zabavni dio i ‘open mic’!

2 min read
Cilj projekta je educirati njegove polaznike o utjecaju smijeha na svakodnevni život pojedinca, prvenstveno na mentalno, ali i na fizičko zdravlje - javlja FFOS.

Projekt “Fenomen (o)smijeha“ prvi je projekt koji će se odviti u sklopu ogranka Hrvatske akademske zajednice u Osijeku 20. travnja 2022. godine. Cilj projekta je educirati njegove polaznike o utjecaju smijeha na svakodnevni život pojedinca, prvenstveno na mentalno, ali i na fizičko zdravlje – javlja FFOS i dodaje…

Projekt će se izvoditi u dva dijela:

  1. Edukativni dio u trajanju od 16:00 do 18:20 h na Filozofskom fakultetu Osijek u dvorani 39. Prvo predavanje „Što je to humor i zašto nam je važan?“ držati će doc. dr. sc. Irena Pavela Banai. Nadalje će prof. dr. sc. Marija Heffer predstaviti temu „Evolutivne prednosti komunikacije smiješkom“. Nakon čega slijedi predavanje izv. prof. dr. sc. Silvija Ručević sa konceptom „(O)smijeh – saveznik kojeg svi trebamo“. Naposljetku će edukativni dio privesti kraju stand-up komičar Aleks Curać Šarić s temom „Humor u mom životu“.
  2. Zabavni dio s početkom u 19:00 h u Campus Caffeu koji će voditi Aleks Curać Šarić. Zabavni dio obuhvatit će open mic nastupe s maksimalno 10 dobrovoljaca nakon kojih će se proglasiti najbolji open mic izvođač. Kraj projekta začiniti će i sam Aleks Curać Šarić sa svojim stand-upom.

Projekt je namijenjen svim zainteresiranima, a pristup edukativnom i/ili zabavnom dijelu je besplatan. Osim što će njegovi polaznici biti obogaćeni znanjem u području smijanja i osmijeha, možda će osvojiti mnogobrojne i vrijedne nagrade koje će se dijeliti tijekom cijelog projekta, putem tombole i dobrovoljne prijave na open micu – zaključuje FFOS u pozivu i najavi.

Ulaznice za edukativni dio na Filozofskom fakultetu u Osijeku: https://www.eventbrite.com/e/321240508007

Ulaznice za zabavni dio u Campus Caffeu: https://www.eventbrite.com/e/321242052627

Ulaznice za open mic u Campus Caffeu: https://www.eventbrite.com/e/321255964237

Foto: Google Street View (screenshot) & FFOS (screenshot)