15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Obilježen Dan planeta Zemlje u osječkom ZOO vrtu: Klinci hranili životinje…

1 min read
- Kroz prezentaciju izumrlih vrsta shvatili su da je jedan od glavnih uzroka nestanka živih bića na planetu čovjek, ali su nam pokazali i da znaju kakvim ponašanjem možemo sačuvati Zemlju.

– Zabavno, edukativno i zanimljivo prijepodne u Zoološkom vrtu okupilo je mališane zbog iznimno važnog obilježavanja – Dana planeta Zemlje! – javljaju o jučerašnjem danu iz ZOO vrta iz Osijeka, Unikoma, odnosno firme koja ravna ZOO vrtom u našem gradu.

– Kroz raznovrsan program djeca su puno naučila o važnosti brige o biljkama i životinjama čija je međusobna povezanost najvažnija za očuvanje jedinog nam planeta. Između ostaloga, vrijedne male ruke vješto su pripremile tanke grane vrba u vjenčiće kojima su naši timaritelji hranili čimpanze, bizone, zebre i deve – nastavljaju…

– Naučili su i koje se to vrste otpada razgrađuju preko 1000 godina te su i sami pokazali kako dobro znaju razvrstavati papir, plastiku i biootpad.

– Kroz prezentaciju izumrlih vrsta shvatili su da je jedan od glavnih uzroka nestanka živih bića na planetu čovjek, ali su nam pokazali i da znaju kakvim ponašanjem možemo sačuvati Zemlju.

Za kraj, jedan od najzanimljivijih događaja bio je i susret s kukuruznom zmijom koja je razbila brojne predrasude. Zaista divan dan u našem zoološkom vrtu! – zaključili su iz ZOO vrta.

Foto: Facebook, Unikom (screenshot)