28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počela terenska istraživanja moguće masovne grobnice na lokaciji Petrovačka dola dok Vukovara!

1 min read
Budući da se radi o vrlo zahtjevnoj lokaciji, očekuje se kako će istraživanje trajati dulje vrijeme, a o nalazima ovih aktivnosti javnost će biti pravodobno obaviještena.

U organizaciji i koordinaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, 25. travnja 2022. počela su sustavna terenska istraživanja na lokalitetu Petrovačka dola kod Vukovara. U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, u organizaciji i koordinaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, 25. travnja 2022. počela su sustavna terenska istraživanja na lokalitetu Petrovačka dola kod Vukovara – javlja Ministarstvo hrvatskih branitelja i nastavlja…

Prema saznanjima prikupljenim putem međuresorne suradnje, na navedenom lokalitetu mogli bi se nalaziti posmrtni ostaci većega broja osoba nasilno odvedenih i nestalih nakon privremene okupacije Vukovara.

Budući da se radi o vrlo zahtjevnoj lokaciji, očekuje se kako će istraživanje trajati dulje vrijeme, a o nalazima ovih aktivnosti javnost će biti pravodobno obaviještena.

Usporedo, Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja s prikupljanjem saznanja i provedbom istraživanja na i drugim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, kako na području hrvatskoga Podunavlja tako i na drugim ranije okupiranim područjima Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1839 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata, od kojih najveći udio čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, njih 518, a 384 osobe nasilno su odvedene i nestale u Vukovaru i pri pokušaju proboja iz neprijateljskoga obruča – zaključuju.

Podsjetimo, ranije neslužbene informacije govore o sumnji na mogućnost nalaženja 20-ak tijela.

Foto: Pixabay (ilustracija)