29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Lipanj rezervirajte za trinaesto izdanje DOBRO World Cupa Osijek!

2 min read
Najava natjecanja će biti popraćena ponovnom organizacijom već poznate Najduža špaga na svijetu i to u subotu, 28. svibnja, a odvijat će se u čak sedam gradova diljem Hrvatske, a to su Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar, Rijeka i Dubrovnik.

Nakon što su se 2021. godine u Osijeku ponajbolji gimnastičari i gimnastičarke natjecali bez nazočnosti publike, a sve zbog pandemije virusa COVID – 19, 2022. godine s nestrpljenjem očekujemo još jedno izdanje ovog velikog sportskog eventa – ovaj put uz prisustvo publike i ponajboljih gimnastičara Europe i svijeta!

Od 9. do 12. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt, vrhunski natjecatelji ponovno će se boriti za odličja na osječkom DOBRO World Cupu, koji je ujedno većini natjecatelja među zadnjim natjecanjima prvog dijela sezone. Uz mnogobrojne zvijezde europske i svjetske gimnastičke scene, nadmetat će se i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare poput naših olimpijaca Tina Srbića, Filipa Udea, Ane Đerek, Tijane Korent, ali i osječkih aduta Robert Seligman i Aurel Benović.

Najava natjecanja će biti popraćena ponovnom organizacijom već poznate Najduža špaga na svijetu i to u subotu, 28. svibnja, a odvijat će se u čak sedam gradova diljem Hrvatske, a to su Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar, Rijeka i Dubrovnik.

Vladimir Mađarević, sportski direktor natjecanja kaže…

– Sretni smo što ove godine vraćamo se uobičajenim načinima organizacije – u prisustvo publike i bodrenje naših, ali i inozemnih natjecatelja. Prošle godine, zbog pandemije virusa COVID – 19 imali smo specifičnu situaciju gdje su natjecatelji nastupali bez prisustva gledatelja i svi zajedno smo imali osjećaj da to nije ono najbolje što Osijek i Hrvatska mogu ponuditi u okviru DOBRO World Cupa. Srećom, situacija se promijenila i s nestrpljenjem očekujemo lipanj i dolazak gimnastičkih zvijezda u Osijek! Potrudit ćemo se ponovno ponuditi odličnu atmosferu i finalistima i publici i nadamo se da ćemo 13. izdanjem natjecanja potvrditi zašto je Osijek u krugovima europske i svjetske gimnastike to što i jeste zadnje desetljeće.

Nadmetanje ponajboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara u Gradskom vrtu ove godine moći će se pratiti i uživo te će brojni gledatelji 11. i 12. lipnja napuniti tribine osječke dvorane. I ove godine finalna natjecanja moći će se pratiti i putem programa Hrvatske televizije, a posredno će slika iz Osijeka otići u milijune kućanstava diljem svijeta.Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek – Žito, uoči 13. izdanja DOBRO World Cupa veliku potporu ima Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko – baranjske županije.

Foto: GD Osijek Žito