2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Erasmus+ u OŠ A. Šenoa: Učenici iz Osijeka, Francuske, Španjolske i Portugala…

2 min read
Na svečanom otvaranju domaćinstva škole, održanom u dvorištu OŠ August Šenoa, sudionike je u ime Grada Osijeka pozdravila Jasenka Crnković, zamjenica osječkog gradonačelnika.

Učitelji i učenici OŠ August Šenoa ugostili su u utorak 35 učitelja i učenika iz Francuske, Španjolske i Portugala u okviru Erasmus projekta E= MS2 (EARTH = MATH SCIENCE SOCIETY). Riječ je o projektu vrijednom 1,25 milijuna kuna, a cilj mu je jačanje svijesti o održivom razvoju i klimatskim promjenama.

Na svečanom otvaranju domaćinstva škole, održanom u dvorištu OŠ August Šenoa, sudionike je u ime Grada Osijeka pozdravila Jasenka Crnković, zamjenica osječkog gradonačelnika.

Zamjenica Crnković istaknula je zadovoljstvo što Osijek ima školu koja kroz EU projekte obogaćuje školski kurikulum te što učenici od malih nogu uče o proaktivnosti u smjeru ekologije.

– Veliko nam je zadovoljstvo što naše osnovne škole pokazuju veliku razinu proaktivnosti u smislu prijavljivanja na Erasmus projekte. Dodatni sadržaji kroz ovakve projekte iznimno su bitni, osobito kada govorimo o klimatskim promjenama o kojima ovisi naša budućnost – poručila je zamjenica Crnković, čestitajući ravnatelju škole i projektnome timu.

Podsjetila je kako je Grad Osijek osvojio titulu hrvatskog eco-citya kao grad s najboljim rješenjima u politikama zaštite okoliša, čiste energije i zbrinjavanja otpada i dodala kako su projekti poput ovoga kojeg provodi OŠ August Šenoa na dodatan ponos Gradu.

Ravnatelj škole Vedran Čerina rekao je kako je cilj ovakvih projekata pružiti učenicima što kvalitetnije obrazovanje te naglasio kako je ovaj projekt jedan od triju koje provode, a predali su još dva.

– Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih učitelja i učiteljica koji su nesebično izdvajali svoje vrijeme, ponekad i slobodno, kako bi s učenicima radili na EU projektima u sklopu škole – kazao je Čerina.

Osnova škola August Šenoa ovoga će tjedna u okviru projekta organizirati radionice za učenike i eko-igre, kao i kulturne aktivnosti u gradu Osijeku, Vukovaru, Đakovu, Belom Manastiru i Kopačkom ritu.

Tekst i foto: Grad Osijek