19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nepravomoćna presuda: Roditelji malene Nikoll idu u zatvor!? Majka 13, otac 7 godina!

1 min read
Roditelji djevojčice nepravomoćno su proglašeni krivima po svim točkama optužnice. Majka po istoj ide u zatvor na 13, a otac 7 godina.

Povodom optužnice državnog odvjetništva, Županijski sud u Slavonskom Brodu je 4. svibnja 2022. objavio osuđujuću presudu protiv dvoje okrivljenika u predmetu kaznenopravne zaštite djece. Prvookrivljenica je proglašena krivom zbog počinjenih kaznenih djela iz članka 177. stavak 2. KZ/11 i 177. stavak 1., 2. i 4. KZ/11 u vezi članka 51. stavak 1. KZ/11 te joj je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od trinaest godina. Drugookrivljenik je proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela iz članka 177. stavak 1. i 2. KZ/11 u vezi članka 51. stavak 1. KZ/11 te mu je izrečena  jedinstvena kazna u trajanju od sedam godina. Protiv oboje okrivljenika je određen istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 2. ZKP/08 – javio je danas DORH, a po izircanju presude u slučaju koji je potresao Hrvatsku.

Državno odvjetništvo će odlučiti o podnošenju žalbe po primitku pisanog otpravka presude, dodaje se u objavi.

Inače, riječ je o nepravomoćnoj presudi u suđenju roditeljima malene dvogodišnje Nikoll iz Nove Gradiške koja je lane tragično preminula na Uskrs zbog stravičnih ozljeda glave. Roditelji djevojčice nepravomoćno su proglašeni krivima po svim točkama optužnice. Majka po istoj ide u zatvor na 13, a otac 7 godina.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments