14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek ima ITF turnir! Za fond od od 25.000$ borit će se 100 tenisačica i tenisača!

2 min read
Gradonačelnik Ivan Radić poručio je kako je Osijek grad sporta koji u tenisu ima stoljetnu tradiciju, podsjetivši na prvi teniski klub osnovan 1919. godine.

Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica boravit će u Osijeku od 9. do 22. svibnja kada će se na ITF Osijek Openu nadmetati za nagradni fond od 25.000 dolara. Najavljeno je to u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u Perivoju kralja Tomislava na kojoj su sudjelovali osječki gradonačelnik Ivan Radić, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, predsjednik Teniskog kluba Tennis Talents Osijek Ante Brnić i glavni trener Davor Grgić.

Gradonačelnik Ivan Radić poručio je kako je Osijek grad sporta koji u tenisu ima stoljetnu tradiciju, podsjetivši na prvi teniski klub osnovan 1919. godine.

– Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve naše sugrađane, a u suradnji s našom proslavljenom tenisačicom i ambasadoricom sporta Donnom Vekić radimo i drugi na Jugu II – rekao je gradonačelnik i dodao kako će Osijek dva tjedna biti središte hrvatskoga tenisa.

– Najveća dobrobit je da će naši teniski talenti moći nastupiti na turniru i preko pozivnice. Tu su i turističke brojke koje u zadnje vrijeme ostvarujemo, a kojima će turnir doprinijeti. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, samo za vrijeme Uskrsa imali smo 21 posto noćenja više – kazao je gradonačelnik te istaknuo da gradska uprava čini sve kako bi što više djece privukla sportu.

Zahvalivši Gradu i Županiji na novčanoj potpori kojom se nagradni fond podigao s 15 na 25 tisuća dolara, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski naglasio je kako će to tenisačicama omogućiti i veći broj bodova za ATP turnir. Izrazio je zadovoljstvo uvjetima u Osijeku, ocijenivši kako su zadovoljni i igračice i igrači koji su ovdje već imali prilike igrati.

Ante Brnić, predsjednik TK Tennis Talents Osijek, izrazio je zadovoljstvo što se nakon 10 godina oživljava tradicija vrhunskih teniskih turnira u Osijeku.

– To ne bi bilo moguće bez snažne potpore Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i vrlo dobre suradnje s Hrvatskim teniskim savezom. ITF Osijek Open 2022. je sam vrh svjetskog tenisa, što potvrđuje činjenica da ćemo na turniru imati igračice od 150. do 300. pozicije na svjetskim rang listama. Broj sudionika je 64 igrača i igračica u kvalifikacijama i 32 u glavnom ždrijebu – rekao je Brnić, dodajući kako stižu igračice s tri različita kontinenta.

– Imamo igračicu iz Japana, Meksika i Južnoafričke republike, što neizmjerno doprinosi prepoznatljivosti grada Osijeka, našeg stila života, kulture i gastronomije u svim tim krajevima svijeta – zaključio je Brnić.

Glavni trener Davor Grgić istaknuo je popularizaciju tenisa i poticanje mladih na sport kao glavni cilj turnira, ističući edukativnu snagu sporta.

Tekst i foto: Grad Osijek