19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas u Maksimiru: Ili zadnjih 90 minuta borbe za naslov ili najnapetije finale HNL-a!

2 min read
U svakom slučaju, poslije Maksimira počinje novi trenutak i nova prekretnica u Gradskom vrtu.

Ulaskom u maksimirsku arenu, Osijek danas ide ili u posljednjih 90 minuta borbe za naslov prvaka Hrvatske u nogometu ili u ‘otvaranje’ najanepetije završnice Prve HNL. S razlikom od 5 bodova i 3 utakmice do kraja, od kojih je prva međusobna, Dinamo i Osijek zaigrat će za pehar! Dobije li Osijek, razlika pada na 2 boda, a onda je ‘voda u ušima’. Ili će Dinamo otići na nedostižnih 8. Neriješeno ne znači gotovo ništa za ‘bijelo-plave’.

U 20 sati na travnjak Osijek u 34. kolu izlazi bez Vedrana Jugovića, Marka Malenice i Marina Leovca, ali u kadar bi se mogao i trebao, nasušno, vratiti Mile Škorić, otkrio je to dijelom i šef struke Osijeka Nenad Bjelica.

– Škorić nije još 100 posto spreman, osjeti određenu bol, a ako bude mogao stisnuti zube i nastupiti vidjet ćemo hoćemo li se odlučiti za njega. Imamo trening u subotu, aktivaciju u nedjelju pa ćemo odlučiti. Mile ima veliku želju, dobro je radio ovaj tjedan, puno mu je bolje stanje ozljede nego što je bilo tjedan ranije i mislim da postoje šanse da nastupi – kazao je ususret utakmici Bjelica.

– Vjerujem da smo spremni, iako će to pokazati teren. Lako je pričati, teren daje odgovore. Razgovarali smo s igračima, nema nikakve kalkulacije osim pobjede do koje možemo doći na ovaj ili onaj način. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome, ali idemo u Zagreb po tri boda, a onda ćemo vidjeti sa čime ćemo se vratiti – zaključio je strateg.

U međuvremenu, makar je nepoznanica jako malo između ove dvije momčadi, Osijek je gledao Dinamo i eventualne nove manevre nove osobe na klupi kluba, ne bi li uočili nove zahtjeve Čačića.

– Vidjeli smo u dvije utakmice kako je Dinamo nastupao pod novim trenerom, u kojem sustavu i s kojim igračima. Pokušat ćemo se dobro pripremiti za utakmicu, ali tih 90 ili 95 minuta će dati odgovor kako smo se pripremali i što smo odigrali. Vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu – dometnuo je još osječki trener.

Istovremeno, Bjelica je kazao i kako će po isteku sezone govoriti ‘bez rukavica’, otkriti sve što ga je tištilo tijekom sezone, a što je, otkriva, već rekao mjerodavnima u upravi kluba.

U svakom slučaju, poslije Maksimira počinje novi trenutak i nova prekretnica u Gradskom vrtu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)