18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO DOBRO World Cup Osijek od 8. do 12. lipnja! Radić: To je jedan od brendova našeg grada!

2 min read
Direktor natjecanja Vladimir Mađarević napomenuo je kako je DOBRO World Cup jedan od najbolje organiziranih kupova u kalendaru Svjetske gimnastičke organizacije.

Ovogodišnje 13. izdanje službene etape Svjetskog gimnastičkog kupa FIG-e DOBRO World Cup Osijek održat će se od 8. do 12. lipnja u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Ovo natjecanje je do sada ugostilo više od 70 gimnastičkih federacija iz cijeloga svijeta i više od 3.000 sportskih profesionalaca, a sliku iz Osijeka moglo je pratiti više od 575 milijuna kućanstava. Uz organizatore, ovaj veliki sportski događaj danas (12. svibnja 2022. godine) najavili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana Mato Lukić koji je izrazio podršku Osječko-baranjske županije organizaciji i održavanju natjecanja.

– Nakon dvije pandemijske godine, natjecanje će se konačno održati pred gledateljima i vjerujem u dupkom punoj dvorani. Organizatori su dali sve od sebe da dođe što veći broj natjecatelja iz različitih zemalja svijeta, a to će nesumnjivo pridonijeti i odličnim turističkim rezultatima u našoj županiji. Osim ovog natjecanja, pred nama su i Svjetski kup u streljaštvu, Europsko prvenstvo u streljaštvu i Pannonian challenge, što Osijek i Osječko-baranjsku županiju svrstava na mapu svjetskih sportskih događanja – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je ovo natjecanje postalo tradicija u gradu, a dokaz da Osječani vole gimnastiku su i četiri gimnastička društva koja djeluju u gradu.

– Imamo oko 140 natjecatelja i 1.500 članova gimnastičkih društava, a ove brojke ne iznenađuju s obzirom na popularnost sporta i dugu tradiciju u gradu Osijeku. DOBRO World Cup je jedan od brendova našeg grada i podupirat ćemo ga i u budućnosti – rekao je gradonačelnik Radić.

Direktor natjecanja Vladimir Mađarević napomenuo je kako je DOBRO World Cup jedan od najbolje organiziranih kupova u kalendaru Svjetske gimnastičke organizacije.

– Samim time i broj natjecatelja te njihova kvaliteta su na vrlo visokoj razini. Dolaze nam brojni osvajači svjetskih i europskim medalja, ove godine s pogledom na Europsko prvenstvo u Münchenu u kolovozu te Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu u listopadu. Osijek je tu jedna od važnijih stanica, unutar priprema za velika natjecanja. Više od 100 sportaša i sportašica cijelog svijeta i ove će godine biti dio DOBRO World Cup-a koje će, na našu veliku radost, ove godine bodriti i brojna osječka publika – zaključio je Mađarević.

Foto: OsijekExpress.com