18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek se okupio za Mirelu Čavajdu! Neslužbeno: Okupit će se i kada i Hod za život!?

2 min read
Organizator posljednjeg skupa ne žele i ne mogu potvrditi takvu informaciju, jer inicijativa ne dolazi od njih.

Tek je jedan dan prošao od velikog skupa u Osijeku, skupa podrške Mireli Čavajdi, ali i skupa protiv, kako kažu, nepravde prema ženama u zdravstvenom sustavu. Prema informacijama kojima raspolažu organizatori, okupljeno je bilo oko 700 osoba na Trgu slobode u Osijeku. Ali, dojmovi se sliježu, organizatori naglašavaju uspjeh skupa i snažne poruke koje su poslali.

Pročitana su neka od vrlo teških svjedočanstava žena u Osijeku, a koje su, kako kažu, osjetile svu surovost sustava.

– Osijek zahvaljuje svima koji su doprinijeli organizaciji prosvjeda, svim volonterima, redarima, tehničarima, a zahvaljujemo i kolegicama koje su pročitale svjedočanstva drugih žena koje su se odvažile objaviti svoje priče na društvenim mrežama.Hvala svim građanima koji su izradili transparente, došli, dali podršku.Država je okrenula leđa ženama, ali mi stojimo solidarno jedna uz drugu i vičemo DOSTA! – napisali su dan poslije na Facebooku iz organizacije, Neformalne inicijative Dosta!

Međutim, ono što se moglo čuti među okupljenima toga dana, u četvrtak 12. svibnja, sve su prilike kako bi se isti ili slični sudionici skupa ponovno mogli okupiti kada i najavljeni Hod za život u Osijeku.

Organizator posljednjeg skupa ne žele i ne mogu potvrditi takvu informaciju, jer inicijativa ne dolazi od njih.

No, neslužbeno doznajemo kako bi do skupa moglo doći, ali ne kao odgovor ili oponiranje Hodu za život, već kao okupljanje s drugim, dodaju, afirmativnim porukama. I na drugom mjestu.

Inače, u Osijeku će se ‘hodati za život’ 11. lipnja ove godine. Hod za život će se ove godine održavati u 10 gradova u Hrvatskoj, subotama, pod motom Život je zakon.

Foto: Facebook, Mario Miloloža (screenshot)