18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prijevare u OBŽ!!! Klađenje, ‘sigurni parovi’, posuđivanje i ‘skupljači sekundarnih sirovina’…

2 min read
Za vrijeme dok su dvojica nepoznatih osoba komunicirala s 83-godišnjakom i odvraćali mu pažnju, treća osoba mu je provalila u kuću i ukrala oko 2000 kuna.

Jučer, 12. svibnja, u večernjim satima, u Pridvorju, u dvorište obiteljske kuće 83-godišnjaka došle su tri nepoznate osobe predstavivši se kao skupljači sekundarnih sirovina – javlja policija i dodaje… Za vrijeme dok su dvojica nepoznatih osoba komunicirala s 83-godišnjakom i odvraćali mu pažnju, treća osoba mu je provalila u kuću i ukrala oko 2000 kuna. Policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu i intenzivno tragaju za počiniteljem – zaključuje policija.

Krajem mjeseca travnja, na području Donjeg Miholjca, 18-godišnji hrvatski državljanin putem internet aplikacije stupio je u kontakt s nepoznatom osobom koja mu je ponudila dobitne parove i siguran dobitak za internet klađenje. Nakon što je 18-godišnjak uplatio više stotina kuna na račun nepoznatoj osobi dobio je obavijest da je osvojio oko 150000 kuna. Nepoznata osoba ga je potom ponovno prevarila i obavijestila ga da ponovno uplati oko 7000 kuna kako bi mu putem banke uplatio osvojeni novčani iznos. Nakon izvršene uplate nepoznata osoba mu se više nije javljala. Policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu i intenzivno tragaju za prevarantom – drugo je policijsko priopćenje, a u trećem je osoba uhvaćena…

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Prijevara“. Sredinom mjeseca svibnja 2021. godine, u Osijeku, 29-godišnji hrvatski državljanin iznajmio je 200 metara kvadratnih građevinske skele 31-godišnjaku na mjesec dana za 3150 kuna. Nakon isteka ugovorenog vremenskog perioda 31-godišnjak je obmanjivao vlasnika skele, 29-godišnjaka te mu nije vratio iznajmljenu skelu i nije nastavio plaćati ugovoreni novčani iznos najma skele. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 78000 kuna. Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Foto: Pixabay (ilustracija)