28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Što je s ovom dvojicom na mopedu? Prvi 3 promila, drugi 2,84! Prvi pao, drugi ‘u sobicu’!

1 min read
Prvi je s 3 promila vozio moped do pada na kolnik, a drugi je, s malo manje alkohola, ali 'mrvicu' manje, zaustavljen dok je još bio 'u sedlu'.

Dva su vozača mopeda ovog vikenda policiji u zapisnik stigla s vrlo visokim koncentracijama alkohola u krvi. Prvi je s 3 promila vozio moped do pada na kolnik, a drugi je, s malo manje alkohola, ali ‘mrvicu’ manje, zaustavljen dok je još bio ‘u sedlu’. Prvi je prošao s lakim tjelesnim ozljedama, a drugi u ‘posebnoj prostoriji’ za njemu slične vozače…

– U petak 13. svibnja, u prometnoj nesreći u Vukovaru, Jana Bate, 62-godišnji vozač mopeda s prisutnošću alkohola u organizmu (3,00 g/kg) udario je prednjim kotačem u rubnjak kolnika pri čemu je izgubio nadzor te pao na kolnik, zadobivši pritom lake tjelesne ozljede – javila je policija iz Vukovara.

– Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 14. svibnja, u 15,20 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili moped kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanina iz Osijeka. Vozač je upravljao neregistriranim mopedom. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,84 grama po kilogramu te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova – javlja i policija iz Osijeka.

Foto: Google Maps (screenshot) & Pixabay (ilustracija)