17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

22-godišnji Slavonac osumnjičen za utaju poreza i povredu obveze vođenja trgovačkih knjiga!?

1 min read
Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima - zaključuje policija.

Temeljem zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Nuštra zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga – javlja policija i pojašnjava…

U nakani neosnovanog umanjenja obveze plaćanja dužnih poreznih davanja, osumnjičeni je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Vukovara, u razdoblju od svibnja do listopada 2020. godine u poslovnim knjigama iskazivao porez protivno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost čime je trgovačko društvo steklo nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od preko 2.000.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako tijekom 2020. godine nije vodio računovodstvene poslove sukladno odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o računovodstvu, odnosno nije vodio poslovne knjige koje je obvezan voditi te je tako onemogućio preglednost poslovnih događaja.

Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)